Quantcast

Мая Манолова се оплака: Управляващите ограничават опозицията

Ивайло Анев Последна промяна на 14 ноември 2014 в 12:54 2663 7

Мая Манолова

Снимка Сергей Антонов

Мая Манолова

За първи път от 25 години парламентарното мнозинство си позволява да ограничава опозицията.

От това се оплака червената депутатка и бивш председател на Народното събрание Мая Манолова.

Изказването й от парламентарната трибуна бе в отговор на решението на ременната комисия за правилника за работа на Народното събрание да съкрати времето за изказване на народните представители от 5 на 3 минути.

„Мисленето, че народните представители са лентяи се завръща. Ограничава се правото на парламентарен контрол и дебати, ограничава се действеният парламентаризъм и приемствеността между отделните парламенти. Посяга се на правото на опозицията да предлага законопроекти. Затова, ограничавайки възможността да предлагаме наши законопроекти, вие ограничавате законодателната ни дейност“, заяви Манолова.

Тя посочи, че се намалява и времето на изказванията.

„Ние сме тук, а да защитаваме с аргументите интересите на тези, които са ни изпратили в парламента. Празната зала по време на парламентарен контрол е най-дразнещата гледка за българите. Вместо заедно да преборим това безобразие, вие от управляващото мнозинство го насърчавате. Ще отнесем това посегателство пред Конституционния съд. Браните премиера Бойко Борисов и министрите си с чадър срещу депутати, задаващи неудобни въпроси. От какво се боите от управляващата четворна коалиция? От неудобни въпроси? От дебати? Така ли ще работите за имиджа на парламента? Всъщност такова поведение от страна на ГЕРБ не е изненада“, допълни Манолова.

По думите й, съзиданието, помирението и консенсуса бяха за малко.

„Нали до вчера искахте прозрачност и контрол? Работата на опозицията е да контролира управляващите, за да представляват интереса на гражданите. Да си опозиция е институт. Всички помним как изглеждаше деспотизма в първия мандат на Бойко Борисов. Надявам се да помните и как свърши. Когато полетят яйцата към парламента, не ме викайте, вместо вас няма да изляза“, каза още Мая Манолова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2014 в 12:22

другарко мая ,за първи път от 25г.комунистите не сте във властта и това много ви боли .за това и се чувствате ограничени в правото на действия и на права, да ограничени сте за да нямата възможност да продължите унищожаването на БЪЛГАРИЯ !!! така се чувстват и другарите ви от дпс , така че не сте сами хахахахаха .а вие от бсп и дпс сте наистина лентяи - лапате заплати и давате празни обещания .

14.11 2014 в 16:55

Наглостта на тази женичка явно няма граници !

14.11 2014 в 15:04

Излишно е да се коментират изказванията на сестра Галева. Толкова ли са тъпи червените кратуни та не разбраха че тоя вувузел ги дискредитира допълнително. За нея трябва специален параграф, забраняващ й да говори от трибуната на парламента. В Щатите това го наричат "gag order" :-).

14.11 2014 в 14:17

Как смеете да ограничавате дрънкането на Мая Манолова!"За една година е говорила 21 часа, 52 минути и 21 секунди, като е искала трибуна 672 пъти." И това като се кипри на стола на зам. председател. А сега - наточила се е жената и вие я секвате...

14.11 2014 в 13:58

Малко и се виждат 3 мин. в които да си излее цялата помия от черната душа! :)

14.11 2014 в 13:26

Такива като тая не трябва да ги ограничават просто - трябва с остър нож през корема напреки и да ги хвърлят на жълтите павета да им се влачат червата докато лазят и се давят в кръв. Някой ще се трогне ли от гледката? Не вярвам - аз даже бих се изпикал отгоре й. Такъв завършек заслужава всеки червен спермояд.

14.11 2014 в 13:00

Смръдла