Мая Манолова: С ДПС имахме не брак по сметка, а партньорство по разум

ОFFNews 15 юни 2014 в 17:39 4566 11

Мая Манолова
Мая Манолова

Коалицията ни с ДПС не беше брак по сметка, а партньорство по разум.

Това коментира зам. председателят на парламента Мая Манолова в предаването "Всяка неделя".

Според нея проблемът с коалиционното управление на БСП и ДПС е бил в начина, по който то се е реализирало, а не в самото партньорство. "Нямаше достатъчно откритост, публичност, яснота. В бъдеще ще правим това - във всякакви партньорства, в които влизаме, ще даваме ясна основа през избирателите", заяви червената депутатка.

Манолова не изключи възможността правителството да подаде оставка още в сряда, ако дотогава има съгласие сред политическите сили за датата на предсрочните избори.

БСП е в много добра кондиция като партия, смята Манолова. Тя прогнозира, че резултатът на предсрочните парламентарни избори за червените ще е много по-силен отколкото на евровота, на който те по традиция се представяли много под възможностите си. "Никой да не ни подценява", предупреди тя.

Южен поток

Манолова заяви, че според нея не разговорът с американските сенатори е станал повод за изявлението на Орешарски за спиране на проекта "Южен поток". Тя призна, че не е виждала договора за "Южен поток", тъй като не я интересувал, защото е между две търговски дружества и били заявено, че не ангажира държавата.

На финала на разговора Манолова обяви, че е за провеждане на референдум за задължително гласуване, като лично тя би гласувала с "не".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!