Магдалена Ташева: ГЕРБ имат твърде малка подкрепа, за да искат предсрочни избори

OFFNews 27 май 2014 в 15:07 4595 14

ГЕРБ имат твърде малка подкрепа, за да искат предсрочни избори. Това каза пред БНР Магдалена Ташева от "Атака". Това е първото официално изказване на представител на партията след поражението ѝ на изборите за Европейски парламент.

Не успяхме да преведем на езика на ежедневието нашите послания. Така Ташева коментира резултатите от евровота, които оставиха партията без представител в Европарламента.

Ако умножим 34% избирателна активност по 30 на сто гласували за ГЕРБ, се получава, че Борисов има около 9,5% – 10% подкрепа. С 10% подкрепа не може да искаш да сваляш правителството.

Магдалена Ташева каза, че утре депутатите от "Атака" ще бъдат в залата на Народното събрание за дебатите по вота на недоверие.

"Анализът на резултатите показва, че на тези избори загубиха българските партии, спечели ДПС. Губят тези български партии, които говореха за проблемите на ЕС като нас и БСП. /…/ Ние сигурно сме направили тежки грешки. Приемаме оценката на народа. Ако той не ни е дал доверие, значи някъде сме сгрешили ние. Ще си анализираме грешките", каза Ташева.

Тя определи като манипулация и дори фалшификация на вота огромния брой наблюдатели – над 60 хиляди души.

"Искам да предупредя българското общество, че тук става дума за чудовищна деформация. Наблюдателите са платени служители на неправителствени организации, повечето от които известни като "соросоиди", коментира депутатът от "Атака".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews