Лукарски за цената на тока: Въпросът е защо, а не кога

OFFNews 27 септември 2014 в 18:26 4555 11

Божидар Лукарски

Вдигане на цената на тока е необходима, но въпросът е защо, а не кога. Това заяви председателят на СДС Божидар Лукарски в предизборен дебат по bTV.

Увеличаването на цената на тока е необходимо, след като цената беше свалена изкуствено. Цената ще трябва да се увеличи няколко пъти, но прогнозата за увеличаване с 50% е доста преувеличена, коментира Лукарски.

Въпреки това Лукарски посочи, че сега не е най-подходящият момент за промяната на цената на тока.

Дни преди изборите не е най-подходящия момент за промяната на цената на електроенергията и не е работа на служебното правителство да решава подобни въпроси. Но най-важният въпрос в случая е защо се налага актуализация на цената, а не кога да бъде направена тя, подчерта водачът на листата на Реформаторският блок в 23-и МИР в София.

По повод проекта за актуализация на бюджета, който включва вземането на заем в размер на 4,5 млрд. лева до края на годината Лукарски заяви, че има нужда от актуализация на бюджета, но това не означава непременно вземане на нов заем. По думите му има и други инструменти, които могат да се използват, преди да се пристъпи към нов заем.

На въпроса за възможните коалиции при влизане в следващия парламент лидерът на СДС отговори, че Реформаторският блок има готовност да води преговори с ГЕРБ, но не на всяка цена, а само ако от ГЕРБ подкрепят тяхната програма.

По темата за КТБ Лукарски каза, че е необходимо да започне изплащането на гарантираните от държавата депозити. 

БНБ твърди, че във Фонда за гарантирането на влоговете няма достатъчно пари за това, но в БНБ не си вършат добре работата. Законът трябва да се спази, категоричен е той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!