ДКЕВР: Цената на тока може да скочи и през зимата

OFFNews Последна промяна на 25 септември 2014 в 13:44 3562 5

Цената на тока може да се увеличи и през зимата. Това заяви председателят на ДКЕВР Светла Тодорова след края на общественото обсъждане на предложението за промяна на цената на тока с 10% от октомври.

Тодорова прогнозира, че цената на електроенергията може да се вдигне с още 1% от началото на следващата година.

По думите й увеличението се налага, за да се осигурят повече приходи за топлофикационните дружества, които произвеждат електричество, като по този начин няма да се увеличи цената на топлата вода и парното.

Точният процент на увеличението на цената на тока от октомври ще бъде обсъдено на закрито заседание на ДКЕВР на 30 септември.

Откритото заседание на комисията днес започна с хвърляне на яйца по членове на комисията.

Гневът на членовете на Движение за граждански контрол беше провокиран от изказване, според което дефицитът в НЕК няма да бъдат покрити с планираното 10-процентно увеличение на тока.

Не може народът да плаща нечии грешки, за да може други да взимат комисионни, заяви Янко Петров от движението.

Той обяви, че съставът на ДКЕВР е организирана престъпна група, а малко след това от Движението започнаха да замерят с яйца членовете на комисията.

По време на общественото обсъждане на цената на тока отново се стигна до скандали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2014 в 14:54

Имам странното усещане, че съм чел точно същата статия миналата година...

25.09 2014 в 14:43

Правилно! Да се вдигне цената и не 10% а двойно. По нова година пак. Да скочат цените и на парното и на всички енерго ресурси! В никой случай не бива да сме зависими от Русия! Народа да си понесе отговорността за мързела!

25.09 2014 в 14:26

Извадената причина е абсурдна и противоречи на всички нормални практики - "да се осигурят повече приходи за топлофикационните дружества, които произвеждат електричество, като по този начин няма да се увеличи цената на топлата вода и парното".

Ако аз, като потребител, изобщо не използвам дадена услуга (парно и топла вода - защото ползвам климатик и бойлер), няма логика да ме задължават да плащам друга услуга (ток) по-скъпо, за да може да не се повишава първата услуга. Все едно да наложат поскъпване на водата, за да не се повиши бензинът?

От друга страна, тази "логика" е типична за ДКЕВР и прилагана вече много пъти. Защото много пъти природният газ беше повишаван поради "повишените цени на алтернативните горива". Тоест ако свинското се е вдигнало, трябва да вдигнем пилешкото, казано на народен език...

25.09 2014 в 14:25

Атака окупираха, окупираха и накрая ко? пак по-високи цени на тока.
Не може да се вярва на тази шайка байганьовци, които само си гледат предизборно рейтинга, а за народа нищо не правят!

25.09 2014 в 14:21

Нека, нека скочи, та да видите как ще изядете камъните тогава, не яйцата на Дончо Дудев!