Захариева: Поскъпването на тока е спасение

Ивайло Анев 26 септември 2014 в 14:18 5781 3

Екатерина Захариева.

Терминът поскъпване на тока не е съвсем правилен, защото тук става въпрос за спасение и за възстановяване на някакви нормални цени, след изкуственото понижаване на цената на тока и след политическия натиск върху регулатора за задържане на цената надолу.

Това заяви вицепремиерът и служебен министър на регионалното развитие Екатерина Захариева преди откриването на конференция за "Устойчиво развитие на строителния сектор", съобщи БГНЕС.

"Искам да подчертая, че в никакъв случай хората не трябва да плащат за скъпите проекти като АЕЦ "Белене" и "Цанков камък", които са платени от бюджета на НЕК. В тази актуализация на цената в никакъв случай не се включва покриването на тези стари задължения", категорична бе Захариева.

Според нея покриването на старите задължения е малка част от разликата между това, което НЕК е задължена да изкупува по договори и това, което ДКЕВР е определил да продава на потребителите.

Увеличението в никакъв случай не включва стари задължения, натрупани от неефективно управление на системата, коментира още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!