Лиляна Павлова ще се грижи за НДК

OFFNews 10 май 2017 в 14:09 3201 2

Лиляна Павлова ще се грижи за НДК

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова ще упражнява правата на държавата в капитала на „Национален дворец на културата – Конгресен център София“ ЕАД, съобщиха от правителсвената пресслужба.

Досега принципал на държавното дружество беше вицепремиерът по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018. Промяната е в резултат на одобрената от Народното събрание нова структура на Министерския съвет.

В интервю за "Фокус" Павлова заяви, че ремонтът на НДК закъснява. Все още не е готов и не е одобрен работният му проект. Според нея ремонтът на НДК трябва да приключи най-късно до края на октомври. В същото време заради претрупана програма и недостиг на кадри голяма част от подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС е блокирана. 

По-рано днес финансовият министър Владислав Горанов заяви, че сметката за председателството вероятно "ще бъде допълнена", но без да се налага актуализация на бюджета. Според него подготвеният бюджет в края на 2016 г. има "достатъчно възможности да удържи на новите политически решения и необходимости на страната от финансиране до края на 2017 г." "Моята прогноза е, че Законът за държавния бюджет за 2017 г. няма да се налага да бъде актуализиран в нито един от параметрите", поясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

4

рамбо

10.05 2017 в 16:38

Ще го санира ли?

12298

2

kamborev

10.05 2017 в 15:58

Явно ще има лапане, затова така се засили изведнъж!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков