Кутев: Ако правителството не се справи с Гешев, той ще се справи с правителството

OFFNews 25 март 2022 в 09:24 1550 0

Ако правителството не се справи с казуса „Гешев”, Гешев ще се справи с правителството. Според мен вървим към втория вариант. Минаха 100 дни, а не виждаме напредък. Така наречената съдебна реформа е там, откъдето тръгна, заяви бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев пред Нова тв.

Той обясни, че въпросът е има ли възможност правителството, а не само дали има желание. 

"Не съм убеден, че в рамките на тази коалиция могат да бъдат решени проблемите със съдебната реформа. Нищо не се прави. Според мен има противоречия в коалицията. Не виждам как ще стане смяната на Гешев", посочи Кутев.

По думите му има проблем с публичния арест на бившия премиер Бойко Борисов, макар че разбира защо бе направен така.

"Когато години наред прокуратурата се прави, че не забелязва ключовите дела, не може да ти излезе ключов бизнесмен, независимо с колко дела е, да каже, че е дал 60 милиона и никой да не го разпита", коментира Кутев с явен намек към хазартния бос Васил Божков.

Според него именно за това вътрешният министър Бойко Рашков и премиерът Кирил Петков се опитват да заобиколят по някакъв начин прокуратурата, което обаче не било възможно по Конституцията. Това е причината всичко да "изглежда абсурдно и смешно".

"Правителството започва все по-стремглаво да губи доверие и това има своите основания. Всички очакваме промяна и нямаме толеранс като общество. Какво стана с реформите в здравеопазването и образованието? Кога ще дойдат изравняванията в неравенствата? Това са неща, за които са се разбрали. Кога ще дойде тази промяна? Минаха 100 дни. Според мен тежките неизпълнения на обещанията е причината за разрива в правителството", бе категоричен Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови