Кунева: Притеснявам се да не останем само на ниво оставки

OFFNews Последна промяна на 09 март 2015 в 13:21 2964 4

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Меглена Кунева

Оставките в сектор "Сигурност" не трябва да се превръщат в замитане на отговорност под килима. Напускането на даден пост не изтрива като с гъба отговорността за това, което се е случвало по време на управлението на съответния ръководител.

Това коментира днес за БНР вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева.

Тя напомни, че с оттеглянето си досегашният вътрешен министър Веселин Вучков е предизвикал серията от оставки - на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

"Единственото ми притеснение е да не останем само на ниво оставка. Трябва да е много ясно защо им е поискана оставката, защо са я дали, за какво са отговорни и за какво, ако има техни грешки, ще продължат да отговарят", посочи още Кунева.

Вицепремиерът определи поведението на Вучков като последователно: "Това, което той демонстрира, е твърдост, последователност и неотстъпчивост по въпроси, по които има принципна позиция".

Кунева добави, че постъпката му е професионална - когато не си съгласен и не можеш да продължиш, трябва да постъпиш според своята мярка и той го направи. 

Тя е на мнение, че с избирането на вицепремиера Румяна Бъчварова за нов министър на вътрешните работи ще се избегнат сътресения в системата.

По думите й номинирането на Бъчварова, която е в ръководството на ГЕРБ, е знак за извеждането на политическият приоритет за вътрешните работи на по-високо ниво.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.03 2015 в 16:22

Оставката на др. Пръмова ще е добра новина!

09.03 2015 в 13:49

Тая на каква се прави, чак става за смях............защо са били подали оставките............ами защото Борисов им ги поиска. Те даже и си го казаха защо си ги подават.

09.03 2015 в 13:49

С новият министър никой и няма да разбере какво се случва в МВР(най-паче - самият министър).

09.03 2015 в 13:47

Докато старата номенклатура като Пръмовица е в управлението и на ръководни постове в държавата, нищо хубаво не ни очаква!!!