Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Мая Манолова за Вучков: Единственият реформатор напусна кабинета

OFFNews 09 март 2015 в 08:55 4941 10

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Мая Манолова

"Тръгна си единственият министър, който беше обявил и беше започнал да прави реформи. Това е ясен знак, че това правителство реформи няма да прави"

Така социалистката Мая Манолова коментира в интервю за bTV оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, която беше приета от премиера Бойко Борисов.

Самият премиер от няколко месеца обяснява, че Писанчев (Владимир Писанчев, шеф на ДАНС в оставка) и Лазаров (Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР в оставка) се стараят и са добри професионалисти, напомни Манолова.

Тя попита как в сряда не е бил подходящ момент за смяната им, а четвъртък вече се оказал подходящ.

Манолова е категорична, че Бойко Борисов не се е променил, същият е какъвто беше при първия си мандат като премиер - нещата се решават в първо лице, единствено число. 

Според социалистката избраната за нов вътрешен министър Румяна Бъчварова в последните години се изяви като добър политик, но не всеки добър политик може да стане добър шеф на МВР.

Добре е да има там човек, външен на системата, но толкова външен - едва ли, по-скоро някой друг ще решава вместо нея, уточни тя.

Очевидно е, че ДПС са не просто резервната гума, но част от кормилото на това управление, коментира още Мая Манолова. Формулата, която ни управлява в момента, е 4+, уточни тя.

Относно Реформаторския блок Манолова каза, че трудно се яде с пълна уста, а те са преяли с власт. Така тя обясни защо в първия момент Блокът е защитил Вучков, а на другия ден е подкрепил кандидатурата на Румяна Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!