Quantcast

Кунева отстъпва за Трайчо Трайков - президент

OFFNews Последна промяна на 02 септември 2016 в 11:27 5518 3

Обединението в Рефораторския блок е свързано с това някой да отстъпи - това коментира в парламента председателят на Движение България на гражданите (ДБГ) Меглена Кунева по повод противоречията около кандидата за президент на десните Трайчо Трайков. 

Припомняме, че единството в Реформаторския блок се разтресе, след като името на Трайков бе обявено за кандидат-президент. Тогава Божидар Лукарски от СДС обяви, че няма да подкрепи такова предложение. 

По думите на Кунева обаче Трайчо Трайков е събрал повече подкрепа от всички останали кандидати и "да се пречи на това не е разумно".

Кунева все пак благодари на техния кандидат - склуптора проф. Велислав Минеков затова, че им е дал възможност да го представят като кандидат. "Ние не сме оттеглили кандидатурата му, но тя не събра достатъчно подкрепа", уточни Кунева. 

Отсега-нататък тя предвижда процедурата по избора, представянето и регистрирането на кандидата за президент, а именно Трайчо Трайков, да бъде извървяна докрай. 

"Най важното е гласът на кандидата за президент. Той ще говори за вбъдеще от името на целия Реформаторски блок и ще говори неща, които са важни за всички", коментира в заключение Меглена Кунева. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7377

1

bloodymary

02.09 2016 в 12:04

Пак да попитаме, ако Трайчо не стигне балотаж Кънев подава ли оставка?