Кунева: Няма да кажа дали Борисов ми прати поздравителен SMS, лично е

OFFNews 03 февруари 2016 в 21:10 4630 8

Новият министър на образованието Меглена Кунева отказа да отговори на въпроса на Димитър Цонев в "Още от деня" по БНТ дали е получила поздравителен SMS от Бойко Борисов за новия ѝ пост.

Тя няколко пъти подчерта, че съобщенията са лично нещо и не желае да ги коментира. Според нея е работа на автора да разкрие дали е писал и какво. Единствено разкри, че е получила много голяма подкрепа от нейни близки и съмишленици и е чела само позитивните неща за кандидатурата ѝ за глава на МОН, като е пропускала негативните.

"Каквито и съмнения да имаш, хубаво е, когато човек започва нова работа, да му пожелаеш "На добър час", каза тя по адрес на критиците ѝ.

Кунева увери, че щом се е заела с тази работа, ще я свърши докрай. Тя обаче обвини АБВ и ПФ, че показват липса на последователност и устойчивост да работят заедно, за да се уплътнят целите, които са си поставили партиите.

"Повече министър от вицепремиер няма как да стана", отговори тя на обвиненията, че ламти за постове и власт, като подчерта, че с МОН ще ѝ се струпат повече отговорности, но не и власт. 

Министърката обеща да не разпилее и частица от свършеното от Тодор Танев, тъй като образът на България през 21 век минава през образованието. Кунева смята да събере екипите на министерството и да погледне хората в очите, като по този начин разбере дали имат волята да си свършат работата.

Реформаторката допълни, че при избора си на зам.-министри ще се посъветва с Бойко Борисов, тъй като така или иначе те се назначават от него. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови