Изборът на Кунева заглушен за БНР, БНТ и сайта на парламента

OFFNews Последна промяна на 03 февруари 2016 в 14:39 5117 6

Снимка Сергей Антонов

Изборът на Кунева заглушен за БНР, БНТ и сайта на парламента

Дебатите преди гласуването на кандидатурата на Меглена Кунева за образователен министър преминават при медийното заглушаване. Депутатите отказаха да позволят на БНР и БНТ да излъчва дискусиите. В същото време се оказва и че сайтът на парламента, където заседанията се предават онлайн, е временно недостъпен. Съобщение на него показва, че той е или претоварен, или е атакуван от хакери.

При гласуването за спиране на излъчването в зала се регистрираха 162 народни представители.

Дебатите преминават при отсъствието на премиера Бойко Борисов, който е на посещение в Лондон. 

Дебатите по кандидатурата на Кунева започнаха в 13 часа - с около час по-рано от очакваното.

"Ако след гласуването на таблото срещу "за" лъснат по-малко от 121 гласа, то това ще е тежкото признание на управляващото мнозинство, че не може да се справи с тежката отговорност", каза от парламентарната трибуна Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2016 в 20:45


Помен

Кунка пъргавата птичка от червена кукувичка кацна под царската стрехичка. Но там и беше ветровито и хвръкна тя от царската широка стряха и кацна чак над европейската палата. Там реши гнездо да свива и от червена кукувичка се превърна в пойна чучулига. Чурулика тя над европейската палата решила да прослави тя страната, но нещеш ли заграчиха й хищни пеликани, – ах Кунке, червена кукувичке искаш да си европейска пойна птичка, но за да чуруликаш над Европа трябва да затвориш четирите си блока. И рече тя и стори, АЕЦа затвори и за награда пеликаните й се отблагодариха, свиха и гнездо в Париба. Но има няма някоя година и гнезденцето в Париба й изстина. И какво да прави нашта кукувичка, хвръкна да си търси пак стрехичка. С песнопойния си глас прелиташе страната и събираше тълпата. Че да може пак гнезно да свие тя под топла стряха, но този път под парламентарната палата. И ето, че червената снахичка от селска кукувичка се превърна в царска лястовичка и в европейска благородна птичка. От лозунги за революция другарката дружинна стана някак благородна, миловидна. Но какво да правиш, това е, еволюция! И ето пак боядисала перата нашта пойна птичка ще възпее Караджата. И без знания за български царе просветата на Светите братя готова е да поведе. Хвърка волно без посока и с радостно гласче пее ли пее “Върви народе възродени към светли бъднини върви”.

Светозар Атанасов Иванов
3 Февруари 2016

03.02 2016 в 15:43

Стига евтини сензации бе офффнюз. Има и други медии, които отразяваха дебатите.
Пък и какво да ги даваш, всичко беше ясно, ББ клекна на партийната снаха, и за пореден път доказа, че е путьо.
А тази кривоустата е от най-противните екземпляри в политиката, пребоядисан комунист минал през всякакви цветове само да е във властта и делаверите.

03.02 2016 в 15:05

mms://193.109.55.87/National_Assembly_PZ - това е стрийм на гласуването, който го интересува да го зареди в някой медия плейър и да се забавлява

03.02 2016 в 15:04

За който не може да отвори сайта на парламента:

mms://193.109.55.87/National_Assembly_PZ

зареждате в някой медиен плейър и гледате

03.02 2016 в 14:52

Аз гледам и в момента през сайта на НС

03.02 2016 в 14:52

"Съобщение на него показва, че той е или претоварен, или е атакуван от хакери."

Koлко удобно...