Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кунева не е съвсем съгласна с декларацията на Реформаторите

OFFNews 23 август 2014 в 17:15 4584 11

Меглена Кунева, лидер на "България на гражданите".

Не съм автор на Декларацията на Реформаторския блок, но се подчиних на общото решение.

Това обяви пред "Фокус" лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева пред "Фокус".

Преди дни Реформаторите излязоха с декларация, в която се твърди, че за постигане на политическите цели на Блока трябва да бъде съставено правителство, "в което позициите на министър-председател, финансов и вътрешен министър се заемат от политици с безупречна репутация, които не са заемали тези позиции в миналото"

Обсъждахме я, дадох мнението си, казах как е според европейските практики, но в последна сметка, когато мнозинството надделява, тогава се подчиняваш на общото решение, уточни Кунева

„Мисля, че колегите се опитаха да смекчат като казаха, че ще се стремим тези позиции да се заемат от хора, които не са били на тези постове в миналото.

Думата „стремим” все пак е мек израз, но вижте – на нас трябва да ни е ясно какво казва Конституцията. Мандат се връчва на тази партия, която е спечелила най-много гласове и съответно после тя трябва да състави правителство и има правото да излъчи кабинет – дали ще покани или няма да покани други партньори. Какво ще решат тези партньори обикновено не е нещо, за което се говори преди изборите в Европа”, коментира още Кунева.

Според нея, за да може Реформаторския блик да се представи добре, на нас ни трябва силен резултат, той минава през позитивна кампания.

"Виждам моята роля в това да правя такава и да кажа което е най-важното за следващите 5 години и от какво не би отстъпил по отношение на външната политика – толкова важна в момента, по отношение на енергетиката, защото това е важно за всички ни и икономиката. И ако сложим тези неща на масата, ще можем да видим къде има пресечни точки с политиките на други партии”, добави Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews