Реформаторите си избират лидер на 13 септември

OFFNews 23 август 2014 в 16:34 4354 6

Лидерите на партиите в Реформаторския блок.

Председателят на Реформаторския блок ще бъде избран на Национален конгрес на блока на 13 септември.

Това обяви на брифинг във Варна Радан Кънев. Той е и един от кандидатите за лидер на блока, заедно с председателя на СДС Божидар Лукарски.

От „Движение България на гражданите“ ще издигнат своя кандидатура идния вторник, каза зам.-председателят на движението Найден Зеленогорски.

Реформаторите обявиха още, че водачите и партийните листи за парламентарните избори ще бъдат одобрени на разширен граждански съвет на 30 август в столицата.

Зеленогорски заяви, че за да постигне Реформаторският блок максимално добър резултат на изборите, е важно водачите на листи да са хора, на които обществото има доверие.

„За нас не е първостепенно от коя партия ще са те. Ние сме постигнали баланс и ще издигнем за водачи хора, които се подкрепят от избирателите, без значение от коя партия са“, обясни той.

На конгреса на Реформаторския блок ще бъде избран и Националният граждански съвет, който ще се състои от 25 непартийни представители.

Очаква се на самия конгрес да присъстват около 1000 делегати от цялата страна.

„На 13 септември ще бъде и стартът на нашата кампания. В началото на септември едва ли хората се вълнуват толкова от избори. Заради това избрахме тази дата за начало на кампанията“, обясниха от Блока.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови