Кунева: Не съм се срещала с Борисов

Ивайло Анев Последна промяна на 21 август 2014 в 08:12 2740 6

„Не съм имала срещи с лидери извън „Реформаторския блок”. Чувала съм се с г-н Борисов след евроизборите, когато той се обади, за да ме поздрави за спечеленото място в европарламента”, това заяви днес Меглена Кунева.

"Нямам нищо против с кого се вижда г-н Радан Кънев. Но за себе си мога да ви гарантирам, че не се срещам с никого. Има органи в Реформаторския блок и в Движение България  гражданите (ДБГ), които вземат политическите решения и аз ги спазвам, добави Кунева.

По въпроса за коалиция с ГЕРБ Кунева предложи германския модел – след изборите да се направи допитване до избирателите си дали искат коалиция с Бойко Борисов.

На въпрос защо тогава има намеци за тайни срещи, Кунева отвърна, че утре можело да се окаже, че дори нямало намеци. "Решенията в Реформаторския блок се взимат от Изпълнителния съвет и от Гражданския съвет", повтори тя. И отрече Иван Костов да има влияние върху политическия курс на Блока.

Според Кунева преди изборите обещания за коалиции не се правят. Причината – първо избирателят трябвало да каже какво доверие дава, защото е различно да имаш 4% или 10%, подчерта лидерът на ДБГ. Кунева посочи, че най-вероятно ГЕРБ ще спечели, но трябва да се види дали ГЕРБ ще иска да управлява.

"За мен не е правилна позицията на г-н Борисов да не управлява, ако няма пълно мнозинство", подчерта Кунева. И добави, че чак ако ГЕРБ покани Реформаторския блок, в случай че Блока е в парламента, тогава ще се решава. Естественият ни партньор е вдясно, където е ГЕРБ, но това не става безусловно – имаме програма и точки от нея, по които не отстъпваме.

Няма да се кандидатирам за лидер на Реформаторския блок. Ще имаме кандидат, който да участва във вътрешния избор, но тепърва ДБГ ще го изберат от редиците си, увери Кунева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.08 2014 в 16:27

Чакам, чакам, но няма да дочакам ни Кунева, ни Кънев да кажат нещо срещу БСП или ДПС, например. Или срещу ББЦ. В тази посока са учудващо дипломатични и нямат никакви претенции. Говорят само и единствено срещу ГЕРБ.Добре, Борисов е прост, печели, но не мнозинство и отказва да състави правителство. Законно ли е? Да. Вече опита правителство на малцинството и му изяде попарата. Втори ще са или ДПС, или БСП. Какво прави тогава РБ, който света обърна за да отреже всякакъв рационален разговор с ГЕРБ? Това питам? Раданчо, с Местан или с Миков? Кажете гълъбчета-чистофайници?

21.08 2014 в 09:22

В Белене ли ще ни извозвате, нас гласуващите за ГЕРБ или направо ще ни стреляте ?
------
Това е разликата между нормалните граждани (не мат'реал) и гласуващите за ГЕРБ и БСП - на нормалните такива мисли не им идват в главите. Тези мисли доказват единствено принадлежността ви към онези минали 45 години, за които продължавате да си жалеете и ГЕРБ и БСП!

21.08 2014 в 09:19

герб в дясно ? май асс!
-------
Че не е дясно, не е, защото популистко дясно няма. Популистите са само леви или националисти (които впрочем, също бият наляво). Но като няма истинско дясно, ти остава само това, което се нарича "дясно" дотолкова, че да се различава от основния си опонент БСП.

21.08 2014 в 08:59

@ #

А що не на 9ти септември.
С повторение на пърформансa на шумкарите от 1944 г.
Да чакаме ли танковете Путин ?
В Белене ли ще ни извозвате, нас гласуващите за ГЕРБ или направо ще ни стреляте ?

21.08 2014 в 08:39

“ПРОТЕСТЕН МИТИНГ НА 8 СЕПТЕМВРИ НА КОАЛИЦИЯ „АНТИ-ГЕРБ”: КАТЕГОРИЧНО НЕ! НА ВРЪЩАНЕТО НА МУТРИТЕ НА ВЛАСТ!”

21.08 2014 в 08:26

герб в дясно ? май асс!
герберите са чист дс/бкп продукт, пробутан на оскотялата рая.