КТ 'Подкрепа' с юбилеен конгрес, цялата власт на форума за ЧРД на синдиката

OFFNews 08 февруари 2019 в 08:03 6265 0

X-тият юбилеен конгрес на Конфедерация на труда “Подкрепа”, който съвпада с 30-годишнината от създаването на синдиката, ще се проведе днес и утре. 

Конгресът е върховен орган на Конфедерацията, който се свиква веднъж на четири години. В него ще участват над 600 делегати от цялата страна - представители на регионалните и браншови структури на синдиката.

Форумът ще бъде тържествено открит от 10.00 ч. в Зала „България“ от президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и от почетния президент д-р Константин Тренчев, който днес също има рожден ден.

Поканени да поднесат своите приветствия и поздравления пред делегатите са президентът Румен Радев,  председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, омбудсманът Мая Манолова, министри и социални партньори. Сред официалните гости на Конгреса ще бъдат посланици и социални аташета, ръководствата на политически партии, обществени организации и институции, общественици и интелектуалци.

Делегатите и гостите ще бъдат поздравени от генералния секретар на Международната конфедерация на профсъюзите г-жа Шарън Бъроу и от генералния секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите г-н Лука Визентини. Сред гостите ще бъдат президентите на най-големите румънски, турски, кипърски и азербайджански синдикати - Богдан Хосу, Хакан Сакун, Андреас Матцас и Янангир Алиев.

В работата на X-тия Конгрес на КТ "Подкрепа" ще участват чуждестранни гости от приятелски синдикални организации, като: CFDT /Франция/, FGTB /Белгия/, Solidarnosс /Полша/, Cartel Alfa /Румъния/, SEK /Кипър/, UIL /Италия/, CISL /Италия/, ФНПР /Русия/, GSEE /Гърция/, HISTADRUT /Израел/, HAK-is /Турция/, ATUC /Азербайджан/.

Същинската работна част на Конгреса ще се проведе утре в зала 3 на НДК.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво пречи на българското кино? С директора на Национален филмов център Петър Тодоров разговаря Искра Ангелова (подкаст)