Критиките на Москва към Борисов "граничат с невъзпитано поведение"

OFFNews 17 октомври 2015 в 10:16 3046 12

Даниел Митов

Тезата, че отказваме проекти в полза на друга държава, е манипулативна. Думите на Сергей Лавров граничат с невъзпитано поведение.

Така външният министър Даниел Митов коментира пред bTV думите от вторник на руския дипломат номер 1.

Бойко Борисов трябва да се срамува пред избирателите си, пред страната си - заради спирането на руските енергийни проекти в полза на САЩ, заяви Сергей Лавров на 13 октомври.

„Не само, че не ме е срам, когато един проект не е в полза на страната, който не е направен по правилата, няма нищо драматично в това да бъде спрян”, заяви днес Митов.

Българското участие на Европейския съвет оформи позицията на ЕС по отношение на миграционните потоци, каза още външният ни министър. Митов посочи, че бежанските центрове извън ЕС трябва да бъдат подпомагани.

Според него, премиерът Бойко Борисов е реагирал правилно, като се е върнал в България заради инцидента край Средец.

„Разследването трябва да покаже дали са превишени правомощия или не, но и трябва да покаже с какви намерения въпросната група е пресякла границата”, каза Митов.

„Не сме отказали на никого, когато става въпрос за хора в нужда – да бъдат регистрирани и защитени”, каза още той, като обърна внимание, че влизането в България става през граничните пунктове и всяко друго проникване е престъпление.

„Каквито и да са реакциите, България ще си защити репутацията. Ние имаме отговорности и ги изпълняваме”, категоричен е външният ни министър.

Около 300 секции ще бъдат разкрити в чужбина за изборите, съобщи Митов.

Той посочи, че ще бъдат командировани 123 души, което е „доста по-малко от очакваното”.

Около 1.5 млн. лева са заделени за разходи по организацията на референдума в чужбина, добави Митов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!