Кристалина Георгиева е силен борец, но в трудна ситуация, заяви Мартин Шулц

ОFFNews 28 септември 2016 в 19:57 6881 5

Мартин Шулц.

"Кристалина Георгиева е силен борец, но е в трудна ситуация", заяви в Брюксел председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, цитиран от "Фокус", относно кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, издигната от правителството ни.

Той изтъкна, че няма правото да коментира решенията на българското правителство, но познава Георгиева е смята, че е компетентен човек

„Има много кандидати от страните членки на ЕС. Надявам се, че европейците накрая ще намерят общо решение, защото има компетентни кандидати, но със сигурност тя е една от тях. Срещнах я в нейния капацитет като комисар по финансите, тя е силен борец и убедителна жена с много силни аргументи, но е в трудна ситуация”, допълни той.

„Днес например получих много обаждания не само за г-жа Георгиева, но и за другите кандидати, които също са компетентни. Ще намерим европейците общо решение”, заяви още Марин Шулц.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

5

Руслан

29.09 2016 в 10:22

Станишев, уволни го тоя бе!

14847

4

БирникЪ

29.09 2016 в 09:39

Личността и качествата на Кристалина Георгиева са без значение. Няма никакъв шанс две българки да заемат шефските места в ООН !!! Просто забравете !!! Остава само резилът от смяната.

63994

2

Red or Dead

28.09 2016 в 20:42

'чесън'...последно....сталинка нали е от ваште, бре.......

все пак не си чаааак толкова застрелян, за да си въобразиш, че трайчУ кувейтеца......има шанс за каквото и да било.....залагаш ли лозето, че трайчо кувейтски ще има по-малко гласове и от.....Митю Патлака..:))))...малко офтопикче по президентската тема, не ми се пише навсякъде като твоя милост.......изгубих всякаква мотивация......голяма скука е тука.....дори и нечовешките ти опити във всички теми не могат да запалят искрата...много скука бро, МНООООГО....виж пробвай нещо друго, разчупи малко стила, размърдай сивия сектор...... если это возможно.....

И не се пали де, всичко е в твоята стилистика.....не ли;)