Костадинов: Вината за пострадалите е на управляващите, предупредихме ги

OFFNews 12 януари 2022 в 17:47 2635 1

Снимка БТА/Архив

Чух, че има пострадали на протеста, за съжаление. Надявам се, че са пострадали леко. Вината за ранените е на управляващите, предупредихме ги. 

Това заяви лидерът на Възраждане Костадин Костадинов пред бТВ по повод ескалацията на днешния протест пред Народното събрание. 

Според него всички ограничения се налагат напълно безсмислено и неефикасно.

На въпрос защо екип на бТВ е бил нападнат от протестиращи, Костадинов заяви, че препоръчва на журналистите да се обърнат към адвокат, ако "е имало физическа агресия". "Така ще направят и депутатите от "Възраждане", както и аз заради това, че бяха показани лични данни в ефир. Моят ЕГН беше показан, макар че помолих да бъде премахнат. Ще се обърнем към КЗП. Очевидно вината е в двете страни, не бива да се сърдите на хората, че е имало агресия", допълни той. 

Водещата на "Лице в лице" Цветанка Ризова обясни, че информацията за ваксинираните депутати е дошла от PR-а на Възраждане, на което Костадинов отговори, че това не е вярно, но няма значение. 

Костадин Костадинов твърди, че е под домашен арест, маскиран като карантина: "Минаха 10-15 пъти полицаи, очаквайки да изляза. Не мога да се срещна с министър-председателя, преди да изчете домашният арест".

За срещата на здравния министър Асена Сербезова с част от протестиращите лидерът на Възраждане каза, че само тя е проявила здрав разум, защото днешното й поведение е било най-мъжкото. 

Костадинов твърди още, че протестите ще продължат "задължително", ако от Възраждане не се "разберат" със здравните власти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови