Корнелия Нинова: Оттук нататък отговорността е на Националния съвет на БСП

OFFNews 14 април 2019 в 22:44 7975 3

Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго. Оттук нататък за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след края на днешния пленум, на който Съветът промени кардинално предложената листа за изборите за Европейски парламент в края на месец май. Под натиска на вътрешната съпротива на избираемото пето място влезе лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, който не бе включен в предложения от ръководството списък. Самият той коментира невключването му с думите, че БСП прави подарък на ГЕРБ и че се превръща във "вождистка партия".

В коментар след случилото се през деня тази вечер Нинова заявява:

"След девет часа дебати избрахме своята листа за европейските избори. Надявам се, че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия. Националният съвет взе своето решение. Ние можем да победим на тези избори и съм сигурна, че ще го направим. Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго. Няколко пъти на последните заседания на Националния съвет другари очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, ако загубим. Това важеше до днес, до решението на Националният съвет, което уважавам. Оттук нататък за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет. Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

3

Angel Stoianov

15.04 2019 в 17:17

И преди две години ,бяхте сигурна в победата.

4000

2

Кардинал Бургос

15.04 2019 в 15:09

На колко партии ще се цепи БСП-ту?