Шефът на кабинета на Радев в листата на БСП за евровота, Станишев - не

OFFNews 14 април 2019 в 10:44 5945 2

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев и досегашните евродепутати Георги Пирински и Петър Курумбашев не са включени в проектолистата на БСП за изборите на 26 май. 

В нея обаче влиза шефът на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов, който наскоро оглави и Стратегическия съвет към държавния глава. 

Листата е била утвърдена от Изпълнителното бюро на партията преди Националния съвет днес. На избираеми места са още Деница Златева и Янаки Стоилов. 

Листата може да бъде одобрена в този й вид, ако се гласува ан блок. Опозицията обаче ще поиска тайно гласуване име по име. Заседанието се очертава като битка между лидерката Корнелия Нинова и вътрешнопартийната опозиция, която подкрепя Станишев. 

Нормално е да приема да съм в листата на БСП, тя е единствената опозиция, обясни Иво Христов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

1

AnderXale

14.04 2019 в 11:12

На Станишев не му прави чест, че е готов на всичко за да бъде в листата. От няколко седмици не са спрели той и приближените му да обикалят студията и да плюят по ръководството. Много бързо забравиха какво се случи на предишните евроизбори. Тогава той се кълнеше, че като лидер е длъжен да води листата и след това ще се откаже, а като видя погрома и избяга пръв. От толкова години не е лидер на партията, а все още се опитва да търгува с влияние. Не осъзнава ли, че това отвращава хората?