Консултативен съвет и протест при Плевнелиев

Ивайло Анев 27 април 2015 в 07:58 2861 3

Консултативният съвет за национална сигурност ще се проведе днес при президента Росен Плевнелиев. Темата е „Развитие на Въоръжените сили в контекста на актуалната среда за сигурност".

На днешното заседание ще бъде изнесен доклад на военното министерство за състоянието на армията и въоръжените сили. Освен членовете на Консултативния съвет, за участие в заседанието са поканени заместник министър-председателят Меглена Кунева, директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) генерал-майор Драгомир Димитров и изпълняващият длъжността директор на Служба „Военна информация“ полковник Светослав Даскалов.

Общите констатации в доклада са свързани със системния недостиг на пари и изоставането на модернизацията. Те повтарят направените заключения от няколко правителства преди това.

Вчера АБВ, която е част от управляващото мнозинство, поиска оставките на военния министър Николай Ненчев и на министъра на външните работи Даниел Митов

От Реформаторския блок пък защитиха министъра на отбраната в усилията му за модернизиране на въоръжените сили и преодоляване на зависимостта от съветска военна техника. 

Паралелно пред президентството днес ще се проведе и митинг в подкрепа на министър Ненчев и евроатлантическата ориентация на България.

"Вместо пак да цъкаме възмутено с език, гледайки как десетина объркани същества палят знамената на ЕС и НАТО пред Президентството "за няколко рубли повече", този път ви каня да излезем там ние и да напомним, че мнозинството от българите, нормалните такива, подкрепят западното развитие на страната ни", пишат организаторите във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!