Плевнелиев: Армията има нужда от допълнително финансиране и сериозна модернизация

OFFNews Последна промяна на 17 април 2015 в 14:39 4293 8

Плевнелиев: Армията има нужда от допълнително финансиране и сериозна модернизация

Снимка twitter.com/BgPresidency

Армията има нужда от допълнително финансиране и сериозна модернизация. 

Това каза президентът Росен Плевнелиев, който днес посети гарнизонния учебен център „Анево“, където се запозна със задачите и мисиите на военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада. В учебния център държавният глава наблюдава демонстрация на бойни възможности и способности от различни военни формирования и се запозна с въоръжението и новото оборудване в бригадата, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Росен Плевнелиев беше категоричен, че Българската армия има нужда от сериозна модернизация и допълнително финансиране за доизграждане и развиване на своите способности и изпълнение на мисиите си. „Българската армия трябва да бъде оставена на спокойствие, за да изпълнява функциите си, проблемите не бива да се подминават, но не бива и да се политизират“, категоричен беше държавният глава.

Снимка: Twitter

„Средата за сигурност се променя, като, за съжаление, тя се влошава, защото никога след края на Втората световна война в Европа не е имало толкова кризи и това бе отбелязано на срещата на върха на НАТО в Уелс миналата година“, отбеляза още президентът Плевнелиев. „Демокрацията не е даденост, тя се защитава. Една война може да бъде спечелена, но по-важно е мирът да бъде гарантиран, а за това ни е необходима армия, която да е мотивирана и способна“, заяви държавният глава.

От своя страна командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков посочи, че посещението на президента е знак за високата подкрепа, която държавното ръководство дава на Българската армия. „Във ваше лице виждаме главнокомандващ, който милее за Българската армия“, каза ген. Шивиков по време на срещата с държавния глава.

Социалните права на военнослужещите, недостигът на резервни части за военната техника и проблемите с логистиката, бяха част от проблемите, за които личният състав на бригадата информира президента Плевнелиев по време на работната среща.

Заради недоброто състояние на армията президентът свика заседание на Консулативния съвет по национална сигурност (КСНС), което ще се порведе на 27 април. Темата на КСНС е: "Развитие на Въоръжените сили в контекста на актуалната среда за сигурност“.

Снимка: Twitter

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2015 в 13:42

крайно време беше,армията ни е най- важното нещо а не деградиралото ни общество, което си прави "ебавка" с нея защото сигурно ако ИД пробият от нашето общество няма да се притеснява защото съм сигурен че повече от половината ще минат под тяхно знаме искаме държавата да се оправи а в същото време трябва да се погледнем и ние колко е деградирало нашето общество и с какви предатели е пълен народа ни !!!!!!!!!!!!

17.04 2015 в 20:18

... хахахахахахаха

путко подминдеров, точно пък дърт кръво/лайносмесител (кат тебе) тва да го стряска!

хахахахахахахахахаха

(сигур само си точил лига и си държал вощеницата, тотално подмокрен...)

хахахахахахахаха

17.04 2015 в 18:37

Тези 16 милиарда от МВФ бяха военен заем, не са като досегашните заеми с цел заробване или продаване на скрап военна техника, а истинско модернизиране с цел участие в предстоящата война срещу Русия. Подобни процеси виждаме при старите дружки на Хитлер, там също въвеждат наборна служба, увеличават численост. Бог да ни е на помощ, да но долара и САЩ фалират и не предизвикат война.

17.04 2015 в 17:50

А ЗАМЕСТНИК ГЛАВНОКОМАНДВАЩАТА БАБА ЯГА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТКАТА ВЪРНА ЛИ СЕ ОТ ЕКСКУРЗИЯТА В ИСПАНИЯ? ПРОЧЕЕ ЩЕШЕ ДА Е ЛЮБОПИТНО ДА Я ВИДИМ ДАЛИ С МЕТЛАТА ИМА ЛЕТАТЕЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА НЕКОЙ БЕЗПИЛОТНИК. МОЖЕШЕ И ДА СВЪРШИ НЕКОЕ ДОБРО ДЕЛО АКО С МЕТЛАТА ДА БИ ОБЛЕТЯЛА МЕСТОТО НАВЗРИВОВЕТЕ ИЛИ АКО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ХВЪРЯИ НАД МАГИСТРАЛАТА И ПОДХОДИТЕ КЪМ ЦЕНТЪРА И СЪОБЩАВА КЪДЕ ИМА АДРУСТВАНИЯ. ИНАЧЕ - АБСОЛЮТНО ВРЕДНА ДЛЪЖНОСТ!

17.04 2015 в 16:52

То държава няма, ние за армията се притесняваме. Пък и друг път съм го казвал - стига ни само и главнокомандващия, като го види врагът, ще умре от смях.

17.04 2015 в 16:47

Айде бе майка му стара!
Какво се кумите като дърти плъшоци в тая редакция?!

"Адютанти на ген. Ходжис изнасилиха малолетни украинки

Четирима американски военни изнасилиха две малолетни девойки в Киев. Една е била на тринадесет, а другата на дванадесет години. Двама от войниците са служители в частна фирма, а другите двама са от американската армия, от личното обкръжение на командващия СВ на САЩ в Европа генерал Фредерик Бен Ходжис.

В резултат на гигантското възмущение на гражданите на украинската столица милиционерите наппавили опит на арестуват насилниците в ресторант на Улица "Владимирска". За съжаление американците се ползвали с пълен дипломатически имунитет, който ги защитава при извършване на криминални престъпления и били освободени.

Имената на наемниците не са известни. Но другите двама насилници са адютанти на генерал-лейтенант Бен Ходжис в щаба във Висбаден."

Айде да им е честито на хохло-бандеровците новите "америкоси-киборги"!

17.04 2015 в 16:43

На първо място, армията има нужда от главнокомандващ, който да не е идиот.
На второ място, похарчените за армията пари, са пари хвърлени на вятъра, предвид далеч по-важни неща, за които парите да се харчат. Например, стимулиране раждаемостта сред средната класа, доколкото я има, образование и здравеопазване.
Майната и на армия от дебелосерци.

17.04 2015 в 15:20

Армията наистина трябва да се уважава и то дълбоко. Много е жалко, че е така запусната. Ако можеше от сметката на нискоефективното МВР до се пренасочат средства за модернизацията й...