"Комисиите за проверка на измами с адресни регистрации не работят"

OFFNews Последна промяна на 10 септември 2015 в 15:50 2682 1

Депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев

Комисиите за за проверка на местно ниво, които да установят и отстранят нарушенията с адресните регистрации, не функционират правилно.

Това заяви депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев пред "Дарик".

По думите му от Блока продължават да получават сигнали от хора за нарушения, а същото време комисиите не са ги констатирали, или не са направили протоколи от извършените проверки.

Той посочи, че комисиите бяха създадени след предложени от Реформаторския блок изменения в Закона за гражданската регистрация и че РБ ще продължи да настоява комисиите да заработят с пълна сила и да си свършат работата, за да няма опорочаване на изборите.

Народният представител припомни, че с промените в Закона за гражданската регистрация са предвидени сурови глоби за кметовете и общинските съветници, които допускат нарушения с адресните регистрации. "Тези мерки очевидно не ги стряскат достатъчно, особено в случаи, в които съответните избираеми политици са регистрирали по 30-40 % нови жители, за да си гарантират победа на предстоящия местен вот", обясни депутатът.

Делчев отправи призив към МВР да се заеме със сигналите за нарушения с адресните регистрации, особено в Северозападна България, където се някои от най-фрапантните случаи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2015 в 17:42

С една дума пазенето на овцата е предоставено на вълка, който е заплашен със строги наказания от овчарското куче (което го мързи, та две не вижда) ако вземе, че я изяде.

Има ли изненадани? Най-много някой политик да се направи на ощипана мома...