Колеги, цял ден работите, да ви черпя по едно парче пица

ОFFNews 19 април 2016 в 18:58 4028 1

"Колеги, цял ден работите, ако искате да ви черпя по едно парче пица".

С тези думи депутатът от групата на БДЦ Явор Хайтов (ЗНС), който почти цял ден отсъстваше от заседанието на правната комисия, на което се приемат промените в Изборния кодекс, се обърна към депутатите от комисията.

Предложението на Хайтов обаче беше отхвърлено от председателя на правната комисия Данаил Кирилов.

Хайтов се появи на заседанието, за да защити предложението си кандидатите за президент на отделните партии да се обявяват не по-късно от 90 дни преди изборния ден.

Хайтов се извини, че е отсъствал от днешното заседание, с това, че е имал много важна среща с депутати от Долна Саксония. Въпреки че го нямаше, неговият глас беше зачитан при някои от гласуванията.

В момента на заседанието на комисията от общо 19 депутати присъстват 11 - председателят на комисията Данаил Кирилов (ГЕРБ), Димитър Лазаров (ГЕРБ), Десислава Атанасова (ГЕРБ), Свилен Иванов (ГЕРБ), Анна Александрова (ГЕРБ), Лъчезар Никифоров (АБВ), Димитър Делчев (РБ), Петър Славов (РБ), Христиан Митев (ПФ), Явор Хайтов (БДЦ) и Митхат Метин (ДПС). 

Въпреки това предложението на Хайтов за 90-те дни беше отхвърлено с 4 гласа "за" и 11 "въздържал се" - общо 15 гласували. Причината за това е, че част от членовете на комисията гласуват "дистанционно".

Заседанието на правната комисия продължава вече над 8 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови