Quantcast

Коя е Румяна Коларова - служебният министър на образованието

OFFNews Последна промяна на 05 август 2014 в 11:19 12868 3

Румяна Коларова

Служебният министър на образованието доц. Румяна Коларова е университетски преподавател и изследовател.

Завършила е Софийския университет „Свети Климент Охридски”, специалност "Философия", специализация "Социология". Защитила е докторска дисертация на тема: „Понятието политическа сила в съвременната политическа теория“.

Специализирала е в Лондон (London School of Economics and Political Science), Ню Йорк (New School for Social Research) и Флоренция (European University Institute). Доцент по сравнителна политология в СУ „Св. Климент Охридски”, ръководител на катедра „Политология”, директор на магистърска програма „Европейска интеграция”.

Автор е на над 50 научни публикации и повече от 300 публикации в периодичния печат. Председател на Управителния съвет, на "Център за изследвания и политики за жените", член на УС на Българската асоциация по политически науки.

На 12 декември 2013 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за секретар по връзки с гражданското общество.

Владее английски и руски език, ползва немски и френски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.08 2014 в 08:56

50 научни публикации- ами че това е нищо. И нито една монография. Иначе доста драскала по вестниците. Няма страшно сега ще се изстреля в професор бързо, бързо.

05.08 2014 в 15:48

9988, по-полека бе, чвор, ке се сдобиеш с инфаркт :)
Боли ли. боли ли като ти вадят зъбите :)

05.08 2014 в 11:40

Коя е Румяна Коларова - служебният министър на образованието- e как коя е? Тъпа ГЕРБерастска разпроретина. На тиквочо подлогата. Куха протестърка...