Кметицата на Казанлък сключи меморандум за приятелство с виетнамския град Лай Чау

Йорданка Веселинова, Ханой 08 януари 2024 в 06:24 1007 1

Снимка ОFFNews/ Йорданка Веселинова

Кметицата на Казанлък с подаръка от кмета на Лай Чау

Кметицата на Казанлък Галина Стоянова подписа меморандум за разбирателство за установяване на приятелски отношения на сътрудничество между виетнамския град Лай Чау и Казанлък.

На официалната церемония в сградата на парламента в Ханой присъстваха председателят на Народното събрание Росен Желязков и председателят на Националното събрание на страната Въонг Дин Хуе.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова е в Ханой заедно с българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, която е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам.

В документа представителите на виетнамския град Лай Чау и община Казанлък се ангажират да предприемат мерки за общо развитие и разширяване на струдничеството в конкретни области. Предвижда се двете страни по меморандума редовно да обменят информация за обстановката в областта на социално-икономическото развитие, потенциалът, силните страни, предпочитаните политики и да насърчават инвестициите в производството и бизнеса в различните сфери.

Предвижда се град Лай Чау и община Казанлък да разработват годишни планове за сътрудничество, които да се одобряват за всяка година след обсъждане на постигнатото през изминалата и одобряване на план на дейностите за следващата година.

Като приоритетни области за взаимодействие в меморандума са посочени – насърчаване на инвестициите, обмен на информация, подкрепа за обучение, трансфер на технологии, струдничество в областта на туризма, културата, професионалното обучение и науката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!