Кметът на Пловдив: Избран съм от пловдивчани, не съм назначаван, че да ми се иска оставката

OFFNews 04 февруари 2023 в 13:50 7309 3

Архив

Снимка ПП ГЕРБ

Здравко Димитров, кмет на Пловдив

"Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя", това посочва кметът на Пловдив Здравко Димитров в разпространена позиция.

Изказването му идва в отговор на думите на партийния лидер Бойко Борисов, който по-рано му поиска оставката.

"Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки. Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като водния цикъл, обектите по ОП "Региони в растеж", пробива под гарата и бъдещето на бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на "Ботев" и "Локомотив" не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни", каза още Здравко Димитров.

"Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент", завърши кметът и уточни, че му трябват няколко дни, за да реши как да отговори на искането за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

3

БотоксПутю

04.02 2023 в 20:47

Не бил назначен от Бастунбахчи? Преди 2 години го изкара на входното стълбище на болницата по пижама да му "налива" акъл. Горният беше хоспитализиран заради Ковид.

2005

2

новпрофил

04.02 2023 в 19:55

Напротив, кмете. Назначен си и знаеш от кого. От Бащицата, дето му целувате гъ..., а-а-а-а ръцете.
И понеже си го знаеш, до няколко дни ще си в оставка по здравословни причини.

5827

1

pisnamiotmutri

04.02 2023 в 14:11

Тази пушилка ще се раздува май няколко дни. От нищо-нещо. Накрая Борисов ще победи.