Кметът на Батак излезе в болничен, засега остава на поста си

OFFNews 03 ноември 2017 в 19:26 6040 0

Петър Паунов

Кметът на Батак Петър Паунов излезе в едномесечен болничен и не се яви на заседанието на общинския съвет, съобщи bTV. 

Главният прокурор разпореди проверка на сигнала, че кметът на Батак Петър Паунов е възлагал обществени поръчки за 580 000 лева на сина си Крум.

Същевременно Окръжна прокуратура-Пазарджик вече внесе в съда обвинителен акт спрямо Паунов за това, че като кмет е нарушил служебните си задължения, като е съставил и утвърдил Акт за частна общинска собственост, с който променил собствеността на поземлен имот в местността "Язовир Батак", зона А, в землището на Батак, обл. Пазарджик, от държавна собственост в общинска частна собственост.

Общинските съветници от ГЕРБ поискаха оставката на кмета с мотива, че уронва престижа на общината, а искането трябваше да се внесе в Общинския съвет на днешното заседание.

Паунов обаче така и не се появи на заседанието. По закон общинарите могат да се произнесат за оставката на кмета, ако той не изпълнява задълженията си 6 месеца. 

Отстраняването е възможно и с решение на прокуратурата, каквото засега няма. Така за момента той остава на поста си.

Паунов беше избран за кмет от листата на БСП, но от две години не е член на партията.

Депутатът от БСП Румен Гечев коментира пред телевизията, че когато става дума за доказани нарушения, "няма БСП, няма ГЕРБ, няма Патриоти", а който е сгазил закона, трябва да носи отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!