Кирил Петков: На записите се чува перфектно звук от токчета, а гласовете са през филтър

"Сглобка с ГЕРБ и ДПС - никога повече. Ако ни дадете мандата да сме първа политическа сила, ще направим управление. Аз не смятам да съм премиер"

OFFNews 07 юни 2024 в 09:42 2256 0

Кирил Петков

Снимка БГНЕС

Кирил Петков

Серията записи от среща на лидeри на ПП-ДБ от времето, когато Кирил Петков е бил премиер, са манипулирани с филтър, заяви Кирил Петков в интервю за сутрешния блок на bTV.

По думите му в записа се чува с перфектно качество звук от токчета в далечината, а когато започват да говорят Асен Василев, Христо Иванов или Кирил Петков, думите едва се чуват. " Защо когато токчетата се чуват в перфектен звук, гласът се чува толкова зле, след като записът е един?“, пита Петков.

„Нашите експерти ни обясниха, че се слага филтър върху гласовете, така че едвам да се разбира, за да можеш много лесно да си режеш и слагаш думички както искаш. Никога този словоред не го е имало. Забравили са да оправят звука от токчетата. Записите са пълна манипулация. Това само показва, че сме на прав път и службите опитват да ни спрат, защото виждат края на тяхното съществуване по начина, по който са“, допълни съпредседателят на ПП.

Петков обяви категорично, че след изборите коалицията няма да прави "сглобка" с ГЕРБ и ДПС, тъй като е понесла най-голяма щета именно от това и с това най-много е разочаровала избирателите си. "Сега отидохме обратно при тях и казахме „искаме да ви спечелим доверието обратно, няма да изкривим вашето доверие“. Ако трябва да сме опозиция, ще сме опозиция. Ако ни дадете мандата да сме първа политическа сила, ще направим управление. Аз не смятам да съм премиер“, заяви той.

За "сглобката" в изтеклия мандат той коментира: "Една фундаментална сделка между Борисов и Пеевски ни накара да отидем в тази посока – Пеевски държи прокуратурата и службите и гарантира на Борисов, че докато няма реформи, той ще е спокоен. Борисов пък държи гласовете в парламента, което гарантира на Пеевски, че няма да има тези реформи и той ще продължи контрола. Няма да бъдем част от сделката, в която Борисов и Пеевски са в коалиция и си търсят трети партньор за цвят.“

Петков говори и по темата за националната детска болница и зелената светлина за частна детска болница в София, която даде служебното правителство на Димитър Главчев.

„Ние спряхме частната детска болница. Сутринта беше взето решението, на обед излязохме в обедните новини и казахме, че не може да се прави бизнес от здравеопазването на деца, в 15 ч. излезе Пеевски, в 17 ч. Главчев каза „кой предложи това нещо и как се случи“. ПП няма скрити интереси в частни болници. Питайте Пеевски дали може да каже същото. В Народното събрание, когато трябваше да направим закона за обществените поръчки да има значение и за частните, и за обществените болници, кой гласува „за“ да се прилагат обществените поръчки и към частните болници и кой против? "Против" гласуваха ДПС и ГЕРБ, „за“ гласувахме ние. Когато „Възраждане“ гласуваха „за“, бяхме много щастливи, но изведнъж г-жа Атанасова (Десислава Атанасова, тогава депутат от ГЕРБ, б.р.)  погледна Костадин Костадинов и той каза прегласуване и не мина“, каза съпредседателят на ПП.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх