Кирил Добрев: Всички трябва да подкрепим Елена Йончева, битката е обща

OFFNews 30 юли 2020 в 11:51 7682 3

Кирил Добрев

Всички трябва да подкрепим Елена Йончева, битката е обща.

Това коментира зам.-председателят на БСП и кандидат за лидер на партията Кирил Добрев по време на общинската конференция в Гоце Делчев.

Преди дни евродепутатът Елена Йончева обяви, че американска експертиза е доказала, че записът с гласа на премиера Борисов, в който той говори за Цвета Караянчева, е автентичен.

„Вярвам, че успехът на БСП е в единството, в консолидацията, а ролята на силния лидер е да обединява, не да разделя. БСП-Гоце Делчев ми е пример за това. Искам начинът, по който се работи тук в БСП, начинът, по който се работи с другите партии и организации, да го пренесем на национално ниво“, заяви Добрев. Той изрази благодарност, че политическата му кариера тръгва именно от града като редови член, а по-късно и общински съветник. „Станах член на БСП 1997 г. - тогава, когато бяхме натикани в ъгъла; тогава, когато ни викаха „червени боклуци“, а други просто приватизираха“, каза още Добрев.

Относно напрежението в левицата зам.-председателят заяви, че не приема на всеки с различно мнение да се лепят етикети. „Готов съм да си кажем истината, не може всеки, който има различно мнение в БСП, да бъде наричан гербаджия или човек на Делян Пеевски. Тук като управляваме заедно с ДПС, хора на Делян Пеевски ли сте?“, попита Добрев. Той добави, че най-голямата услуга за ГЕРБ прави този, който заклеймява различното мнение и разделя партията.

„Четири дена чакам, за да не иззема ролята на някой, позиция за Елена Йончева, която извади експертиза и то американска, че гласът от скандалните записи е на Бойко Борисов. Четири дена БСП няма коментар по този въпрос. Защо? Явно защото някои ги е страх. Е, като намерим смелост, тогава ще може и ние да сме отпред на протестите“, каза още Добрев.

Той коментира и вътрешнопартийния избор, като подчерта, че винаги го е подкрепял. „Нещо повече – ако той се окаже успешен, трябва да избираме всеки лидер на местно ниво именно чрез гласа на всеки член. Никога обаче не съм си представял състезанието само с един човек, защото тогава няма демокрация и няма състезание. Има два пътя пред БСП – пътя на скандалите, на партийните интриги, а другият път е консолидацията и даване на кауза за цялото ни общество. Аз лично избирам второто“, каза Добрев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

3

NelSun

30.07 2020 в 15:26

Кириле, Кириле, пий си хапчетата редовно, каква подкрепа, какъв успех те гони пък теб. Подкрепяйте си вие Елена Йончева....

12415

1

senester

30.07 2020 в 12:10

Не,бе Николайчо. Не си или не искаш да разбереш хората.Те не искат нито лидерката ви,нито теб и останалите тотално омазали се от години депутати. Които,освен за себе си,за никого другиго не са направили нищо