Кирил Добрев: Човек до Нинова е взел над 150 млн. от Борисов през обществени поръчки

OFFNews 28 ноември 2021 в 19:23 12988 3

Снимка Архив

Човек, близък до Корнелия Нинова, е взел над 150 милиона от Бойко Борисов през обществени поръчки. Това заяви по БНТ Кирил Добрев от националния съвет на партията в отговор на обвиненията на председателя на БСП, че вътрешнопартийната опозиция е отгледана от Бойко Борисов.

Добрев отказа да назове човека, когото има предвид. Спомена единствено, че става въпрос за член на Изпълнителното бюро на БСП. Изтъкна, че първо иска да изчисти този въпрос вътре в партията, а после ще представи информацията публично. Затова очаква лична среща с Корнелия Нинова.

Кирил Добрев изтъкна, че вижда в "Продължаваме промяната" единствената възможност за отстраняването на ГЕРБ от управлението. Според него обаче БСП не трябва да участва с министри в новия кабинет, защото не е в позиция да поема подобни ангажименти. По думите му няма жив министър от правителството на Жан Виденов, който да не е в преговорните екипи.

"След като тези хора днес са лицето на БСП след петгодишна реформа и обновление - по-добре да не участваме в правителството." - каза Добрев - "БСП е постигнала най-ниския си резултат исторически. И от тази позиция ти не можеш да водиш такива преговори. Нямаш моралното право.Да, трябва да подкрепиш управление, което да свали ГЕРБ и да отдалечи ГЕРБ от властта. Но да влезеш вътре, да поемаш политически ангажименти, да поемаш управленски ангажименти - за мен е самоубийство."

Кирил Добрев коментира още, че всяка партия излиза от управление с по-нисък рейтинг. Затова според него не е добре за БСП да участва в правителство след слабото представяне на изборите.

"Ние сме в менгеме между две десни партии и с опозиция - още две десни партии - как ще мине лява идея, освен ако не е разписано?" - попита Добрев.

Според него сега е моментът партията да се съсредоточи върху решаването на вътрешните си проблеми.

"Според Корнелия Нинова червените линии в преговорите са джендърите и Република Северна Македония. Ами, ако дойде нов лидер и очаква да постави червена линия - бедността? - попита Добрев - Това да помогнеш на бедния, да помогнеш на този в нужда - е исконно задължение. А днес се делим на такива, които гонят джендърите и които са против зелените сертификати. Нинова се държи като заместник-председател на Волен Сидеров и на Коцето от "Възраждане" с подобно поведение. С подобно поведение заедно с тях ще се реди след това да влезе в парламента след 4 години."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8005

2

Евгени Ставрев

29.11 2021 в 09:08

Оставете Нинова да работи . Под "вещото" и ръководство най-накрая да се спомине ...

23293

1

Стефан

29.11 2021 в 02:58

Е нали затова Борисов две седмици не вярваше, че е паднал от властта. Понеже честно е плащал на опозицията. Кво ново?