Керемидчиев: Енергийната криза е много вероятно да почука на нашата врата

Владимир Путин стартира втори етап от своя план, който повтаря този с Крим, обясни бившият външен министър

OFFNews 24 февруари 2022 в 09:06 2344 0

Украйна е оставена да се защитава сама, е категоричното мнение на бившия външен министър по времето на царя Милен Керемидчиев.

"Говорих с мои източници в Украйна. Имаше една дезинформация при обикновените украински граждани, че НАТО и САЩ ще влязат на украинска територия и ще защитят народа от руската инвазия. Нещо, което е вървяло в украински медии. Те са очаквали това, което беше споменато и от (Джо) Байдън, и от (Йенс) Столтенберг, че няма да има реални военни действия между части на НАТО и Русия. Украинската армия има пълното право за защита. Говорим за рязка ескалация на напрежението", обясни той пред Нова тв.

Според него за трета световна война не може да се говори, но енергийната криза е много вероятно да почука на нашата врата. А Европейският съюз не научи урока от кризата с Крим. 

"Путин стартира втори етап на своя план, който повтаря този в Крим. Руският президент изчака да види какви ще бъдат мерките и санкциите от САЩ и ЕС. Те бяха доста меки и това му даде възможност да добие желанието да продължи със своята инвазия", коментира Керемедчиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!