Катя Николова: Жените имаме памет за постиженията от миналото, но действаме с мисъл за бъдещето

OFFNews 08 март 2020 в 16:30 4121 0

Заседаниято на обединението на жените-социалистки

Жените винаги сме имали памет за постиженията от миналото, но действаме в настоящето с мисъл за бъдещето. Това каза председателят на Обединението на жените-социалистки в БСП Катя Николова. Тя се обърна със специален поздрав към членовете на ръководената от нея организация, както и към всички представителки на нежния пол по повод 8-ми март - Международния ден на жената.

"Винаги съм вярвала, че ние, жените сме сърцето на БСП. Трябва да продължаваме да туптим, за да поддържаме пулса на нашата партия, каза още тя. - През тази година се навършват 15 години от създаването на Обединението на жените-социалистки. Дейността ни е позната и призната в БСП. Ние винаги сме имали мисия - да участваме активно в промяната на живота в нашата страна. Знаем, че това преминава през много усилия, както и направени избори. Вървим по този нелек път в името на утрешния ден, очакван от всички с надежда за справедливост и по-добри условия за живот".

Катя Николова благодари на жените-социалистки за всеотдайната им работа в екипа, както и за вложените време и усилия. "Силата ни е в това, че през годините винаги сме били заедно като обединение. Трудностите ни правят по-силни, по-уверени и убедени в правилността на нашите действия за затвърждаване на мястото на жените, което ни принадлежи, добави още тя. - Всяка стъпка напред по пътя към извоюване позиция на жена в обществото е наша победа в света, в който живеем. Свят, който може да бъде по-смислен и по-добър, с неизменното участие на жените, с нашата изконна грижа за топлината и уюта в семейството - като майки, с умението ни за поддържане на добри взаимоотношения и постигане на резулатати на работното място - като професионалистки. Както преди много години и сега, изправени пред трудностите на днешната действителност, ние жените, продължаваме да водим своите битки за отстояване на нашите права и на правата на децата ни. Настояваме и работим всеки ден за повече жени в обществения живот и политиката, за равнопоставеност при заплащане на труда, за предприемане на ефективни действия в борбата срещу бедността и насилието над жени и деца. Честит празник, скъпи жени!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови