Каракачанов разпореди проверки заради рухналата ограда във военно поделение в Хасково, която уби човек

OFFNews 20 април 2019 в 14:20 1834 0

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов разпореди проверка на състоянието на сградния фонд с отпаднала необходимост за Българската армия заради срутилата се ограда във военно поделение в Хасково, която уби човек. 

Бившето военно поделение в Хасково, край което стана трагичният инцидент, е определено като район с отпаднала необходимост за Българската армия през 2001 г. През 2011 г. е установено саморазрушаване на част от сградата.  През февруари 2019 г. служители от регионалната структура на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“ в гр. Пловдив са направили констативен протокол, въз основа на който министърът на отбраната на 15 март т.г. е издал заповед № Р-71 за назначаване на комисия за извършване на оглед за освидетелстване на сградния фонд в района, обясниха от военното министерство.

В заповедта е указан двумесечен срок, в който трябва да се представи протокол за предприемане на последващи действия.

Междувременно за участъка на падналата стена директорът на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“ издава указания, с които започва събирането на оферти от фирми, за да може да бъде осигурено предварителното събаряне на стената. На 12 април т.г. е подадена една оферта от участник в процедурата, но за завършването на законовата процедура са необходими още две предложения, уточниха оттам. 

Във връзка с инцидента министърът на отбраната е разпоредил да бъде извършена проверка на целия сграден фонд с отпаднала необходимост за предприемане на последващи действия за обезопасяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови