Каракачанов: Парламентът трябва да заработи нормално

OFFNews 14 октомври 2016 в 12:16 3962 2

Вече втора седмица Народното събрание, най-висшият орган в България, е превърнато в място за един пошъл политически спектакъл, който отвращава гражданите. Макар да съм се посветил на кампанията, която водя, наблюдавам с тревога този процес, защото това е пореден кръг надолу по спиралата за деструкция на авторитета на институциите.  

Това написа заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов в страницата си във фейсбук във връзка с проваленото извънредно заседание на парламента, съобщиха от пресцентъра на ВМРО. "Въпреки че предстоят избори и някои партии искат да бъдат забелязани, макар и с клоунади, нужно е и чувство за отговорност. Пред избирателите ни и пред принципите на демокрацията", посочва Каракачанов и призовава своите колеги да потърсят диалог и да постигнат съгласие по следното:
"С действията и тезите си по време на заседанията да не уронват престижа на Народното събрание и да не използват парламентарната трибуна за предизборна агитация (както управляващи, така и опозиция).  

Да спрат порочната практика да не се регистрират и провалят заседанията - кворумът не е задължение на една или друга партия, а на всички нас, народните представители. Това ни е работата.

Да спрат негативното говорене през медиите за своите колеги и Парламента като цяло.

Длъжни сме да пазим авторитета на институцията, в която са ни изпратили гражданите. Ако всяка политическа сила декларира готовност да се придържа към тези три принципа, сигурен съм, че Народното събрание може да заработи веднага", допълва заместник-председателят на парламента.

"Колеги, бъдете отговорни. Българските избиратели и данъкоплатци са ни избрали, за да работим за решението на проблемите на обществото, а не да стават свидетели на битка за краткотрайни политически ползи", завършва обръщението си Красимир Каракачанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

14.10 2016 в 12:25

Ще заработи.
Един ден, когато никой от вас (настоящите, несменяеми, едни и същи, амасъвсемчестноизбрани "представители") не е в него.

просто не ставате