Quantcast

Кънев: Преди 2 седмици Цацаров не откри нищо във Фонда за лечение на деца в чужбина

ОFFNews Последна промяна на 20 април 2016 в 20:24 5943 9

"Във Фонда за лечение на деца в чужбина току-що е приключила прокурорска проверка, нека главният прокурор Сотир Цацаров бъде попитан как тази проверка е приключила със становище, че няма никакви нередности, а две седмици след това има арести, начело с шефа на Фонда".

Това заяви Радан Кънев пред bTV, след като днес 8 души от Фонда за лечение на деца, заедно с директора му, бяха арестувани от ГДБОП.

„Аз виждам два варианта – по време на проверката са го покрили или в момента наблюдаваме чист пиар“.

Според него властта парадира в медиите, като показно се бори с корупцията. 

"Може би трябва да повярваме, че в продължение на година и половина не е имало никакъв повод за акции и арести, след което изведнъж са се появили поводи, които при това ни анонсират от предишната седмица", смята той.

Според него правителството е започнало да действа дори минимално срещу корупцията, защото се е уплашило от действията на Кънев и сие, които са показали, че в българската политика има алтернатива, чиято кауза е съдебната реформа и борбата с корупцията.

Политикът е убеден, че за година и половина у нас е имало "чадър", но не се знае Борисов или Цацаров го е разпъвал.

"Борбата с корупцията не е работа на изпълнителната власт, а на независима прокуратура. Ние виждаме една все по зависима прокуратура. Събират се всяка сряда премиерът и главният прокурор и решават кого да ударят. Но дали не решават и кого да не ударят", попита той.

Радан Кънев даде и няколко примера за пропукванията в модела:

- спряна поръчка за 120 млн. лв. за градската инфраструктура във Варна, защото била нередна и по стария закон. „Две седмици след това се пусна все толкова нередна и все така по стария закон“.

Последната седмица преди влизане на новия закон се пуснаха обществени поръчки за 1,4 млрд. лева, след като премиерът се кълнеше, че спира поръчките, защото трябвало да минат по новия закон, припомни Кънев;

- обществената поръчка за градския боклук на Варна за 60 млн. лв., в която победителят дава минимум 40% по-висока цена от следващия участник;

- ремонтът на Аспаруховия мост на стойност 35 млн. лв., „като не знаем какво е заданието, защото няма поръчка, кой е изпълнителят, как е спечелил защо е тази цена. През 1999 г. – 2000 г. пълната реконструкция на моста е струвала 5,5 – 6 млн. лв. За 35 млн. лв. може да се построи нов мост, а в момента виждаме да се кърпи само горния слой на настилката“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9340

9

Blagodatka Dushanova

22.04 2016 в 11:05

№ 8-Виждам колко си компетентен по окачествяването на хората.Затова ще те помоля да кажеш компетентното си мнение и за другаря борисов,когато излезе по някоя телевизия да дава дълго интервю и да отговаря на въпроси...

59993

8

Red or Dead

21.04 2016 в 13:09

@No-name.....Е, ти пък, сякаш падаш от Марс, ако искаш да ти пръснат коментарчето от.... + + + + + драскаш само Оди на радостта във възхвала на Радка, той/тя е The Chosen One на хамерика...

Не виждаш ли, че дори и когато се наака, коментарите са в стил....“Ох, Шанел са изкарали нов прекрасен парфюм...

Най-прекият път към ада е да кажеш ИСТИНАТА за ....радка....само гледай сега колко ....минусчета ще получа за......нагрда, но естествено нищо няма да промени факта, че радка е един медиен балон и.....НИЩО по-различно....

9340

7

Blagodatka Dushanova

21.04 2016 в 12:56

Всеки път,Кънев говори верни неща които стават в България...но колко са хората които имат очи да видят и уши да чуят...

9056

6

Какавидков

21.04 2016 в 09:40

Аз пък виждам в оневиняването от Цацаров засилка към престъпниците да направят грешния ход, който не са смеели да предприемат по време на проверката от него.
Ама е много очевидно а такива неща не пасват на теориите.

8048

5

No-name

21.04 2016 в 09:26

До Умен:
И аз гледах интервюто и останах с доста по-различно различно впечатление. Май много го харесваш Кънев или просто ти се иска да е казал неща, които реално не каза.

8779

3

българин

20.04 2016 в 21:28

Кънев знае как седят нещата. Няма как да се промени играта, докато се играе със същите играчи. Но честно казано, тази ударна PR акция за пред ЕК ми идва присърце, все някой и друг наглец ще поеме пътя. По-важния въпрос е, има ли читави хора, които да го заменят?

59993

2

Red or Dead

20.04 2016 в 21:20

“““““.......... явно Радан отново е ритнал огледалото“““

Само не разбрах с коя част от тялото го ритна.....и кога е имало друг път.........

Колкото и гориво да наливате на едно смачкано трабантче......то си остава.....СМАЧКАНО трабантче......няма да стане НИКОГА...МЕРЦЕДЕС.....