Калфин: В краткосрочен план няма решение на демографския проблем

Ивайло Анев Последна промяна на 25 юни 2015 в 15:08 1944 4

Вицепремиерът Ивайло Калфин

В краткосрочен план няма решение на демографския проблем.

Това заяви вицепремиерът Ивайло Калфин след среща с представители на Патриотичния фронт, на която са били обсъдени демографски проблеми и евентуалните мерки, които ще ги решат.

Според вицепремиера има много идеи и планове, но за разрешаването на проблемите се изисква концентриран обществен и политически дебат.

Калфин изрази мнение, че мерките, които трябва да се вземат са свързани основно с подобряване на възможностите за труд, работа и жизнен стандарт в страната.

"Говорихме за заплатите на медици, за привличане на квалифицирани кадри в страната, за различни видове на стимули за създаване на заетост в селските райони", обясни вицепремиерът от АБВ.

На въпрос дали има промяна в позицията му за пенсионирането на полицаите, Калфин коментира, че не е чул различни аргументи.

"На практика с промяната на възрастта за пенсионирани узаконяваме действащото положение и подобряваме статуса на служещите в тези сектори", категоричен беше социалният министър.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2015 в 15:52

а по-тъпото по темата е, че демографският срив не е функция само на жизнения стандарт и доходите, а просто сме част от тенденция в цяла Европа, че дори и Западна Турция, която няма как да се обясни с нисък стандарт.

25.06 2015 в 15:49

Дрън дрън.
Стигнали до извода, че е нужно "подобряване на възможностите за труд, работа и жизнен стандарт в страната", а не стигнали до извода, че всичко това е функция на БИЗНЕС СРЕДАТА и ПРАВОРАЗДАВАНЕТО - или всияко онова, което представителят на Световната Банка каза, че не е казал :)
Политиците трябва да се научат, а след това да научат и електората си, да употребява без срам сумите ПАРИ, БИЗНЕС, ПЕЧАЛБА. Труд и работа има колкото искаш - на полето маай с лопатата колкото щеш, но жизненият стандарт не е функция само на работата, а и на предприемчивостта и умението да капитализираш труда и уменията си в ПАРИ.
Пречупете си езиците, за да пречупите и съзнанието си щом не става по обратния ред.

25.06 2015 в 15:22

В дългосрочен, некой друг ще се засели на територията. Ще види зор, докато изгребе лайната, но после ще му е гот.

25.06 2015 в 15:14

Ми добро утро.

Няма краткосрочно решение защото тия разбойници не са краткосрочно във властта.

Иначе ония в Израел са го измислили.