Калфин: Не мисля, че протестът на служителите от МВР е политически

OFFNews 13 юни 2015 в 13:12 2606 0

Не мисля, че протестът на служителите от МВР е политически. Това каза за "Фокус" министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Заради съмненията на вътрешния министър Румяна Бъчварова, че зад протеста на полицаите има други цели, по-рано днес лиерът на най-голямата синдикална организация в МВР Валентин Попов поиска МВР да открие кой стои зад протестите. „Очакваме и ръководството да използва потенциала на МВР и да установи кой е този, който стои зад нас. Ако и това не успеят да направят, значи трябва да разпуснем МВР или ръководството", каза той.

Калфин се включи в задочния диалога, като обясни, че не се съмнява в чисто синдикалните искания.

"Исканията, които се поставят, са напълно синдикални. Разбирам ги, но очаквам разбиране да намерим пресечни точки, както със синдикатите и работодателите", заяви Калфин. Той обясни, че няма как всички искания да бъдат приети.

"Това, което съм предложил е достатъчно добро. Убеден съм, че е по-добре за служителите в сектор "Сигурност" този пакет да се приеме, отколкото да остане сегашното правителство", посочи Ивайло Калфин. Той отбеляза, че когато има аргументи и е сигурен в това, което прави няма притеснение, че е възможно да поискат оставката му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!