Синдикалист: МВР да установи, кой стои зад полицейските протести

OFFNews 13 юни 2015 в 11:25 3587 3

Полицейският протест продължава, очакваме ръководството на МВР до 48 часа да установи, кой стои зад полицейските протести.

Това каза за „Фокус” председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов. Той отговори на твърденията на ръководстото на МВР, че някой стои зад полицейския протест.

„Очакваме и ръководството да използва потенциала на МВР и да установи кой е този, който стои зад нас. Ако и това не успеят да направят, значи трябва да разпуснем МВР или ръководството. Много е възможно днес да издигнем инициатива - явно имаме разминавания, тези които бяхме на заседанието на съвета за социално партньорство”, обясни Попов.

Той каза, че ако днес има разговори с ръководството на МВР във връзка с протестите, синдикалистите ще настояват те да се водят публично през медиите. 

„Имаме да си казваме някои неща, които започнахме да говорим вчера. Ще направим и едно шествие до Народното събрание. Най-вероятно днес ще направим символичния палатков лагер”, заяви Попов и добави, че в края на шествието ще се присъединят към колегите си в Борисовата градина, за да проследят финалите на футболния турнир „Sofia open”, който организират вече няколко години подред с благотворителна цел за събиране на средства за деца на загинали колеги полицаи и пожарникари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!