Синдикалист: МВР да установи, кой стои зад полицейските протести

OFFNews Последна промяна на 13 юни 2015 в 11:25 3159 3

Полицейският протест продължава, очакваме ръководството на МВР до 48 часа да установи, кой стои зад полицейските протести.

Това каза за „Фокус” председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов. Той отговори на твърденията на ръководстото на МВР, че някой стои зад полицейския протест.

„Очакваме и ръководството да използва потенциала на МВР и да установи кой е този, който стои зад нас. Ако и това не успеят да направят, значи трябва да разпуснем МВР или ръководството. Много е възможно днес да издигнем инициатива - явно имаме разминавания, тези които бяхме на заседанието на съвета за социално партньорство”, обясни Попов.

Той каза, че ако днес има разговори с ръководството на МВР във връзка с протестите, синдикалистите ще настояват те да се водят публично през медиите. 

„Имаме да си казваме някои неща, които започнахме да говорим вчера. Ще направим и едно шествие до Народното събрание. Най-вероятно днес ще направим символичния палатков лагер”, заяви Попов и добави, че в края на шествието ще се присъединят към колегите си в Борисовата градина, за да проследят финалите на футболния турнир „Sofia open”, който организират вече няколко години подред с благотворителна цел за събиране на средства за деца на загинали колеги полицаи и пожарникари.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.06 2015 в 01:45

Синдикалистите в МВР просто една класа над другите синдикалисти, защото защитават своите съсловни интереси, докато другите си пасуват и се спотайват, когато интересите на техните съсловия са застрашени по подобен начин, както при полицаите.

Конкретно НЕДОМИСЛЕНАТА ПЕНСИОННА РЕФОРМА е в ущърб не само на тази категория служители в МВР, но и на много други професии, може да се каже - за всички. Тази "РЕФОРМА" е БЕЗУМНА, плод на бакалски сметки, а не на ДЪРЖАВНИЧЕСКО МИСЛЕНЕ. Единственото, което се предлага, е НЕПРЕКЪСНАТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА СТАЖА И ВЪЗРАСТА. Нищо друго. Ами кой нормален човек при това положение няма да излезе да протестира?

Мислете с главите, а не с гъзовете си.

13.06 2015 в 12:17

Това класически пример за милиционер, роден на някоя нива или в кошара, потомък на стражар, чийто брат е бил ремсист.

13.06 2015 в 11:39

Нашият колектив е готов да застане в ролята на МВР по време на протестите по-миналата година и да лъже удобно така, както куките лъжеха за протеста.