Калфин: Махнахме се от БСП, защото се разминаваме в политиките

OFFNews 31 януари 2014 в 22:36 3120 4

Разбирам емоциите на някои хора и лицемерието на други, които употребяват думата „предател”. Това каза евродепутатът Ивайло Калфин, който е и един от лидерите на движение АБВ, в предаването по БНТ „Панорама”.

„Махнахме се от БСП, защото ние имаме различни разбирания с БСП. За нас въпросът е принципен. Става въпрос за политики. Днес изложихме пет основни приоритета, поканихме и БСП и всеки един, който иска да участва в управлението на държавата и публично да разговаряме по тези въпроси. От 2005 година на практика работя за БСП и сега продължавам да работя за много хора, които са ме подържали и които за гласували през това време. Човек трябва да бъде съпричастен към избирателите си. Става въпрос за принципни неща. Аз се чувствам длъжен като човек, който се занимава с политика да постави така въпросите, че те да бъдат чути”, каза Калфин.

"Аз си спомням 1997 година и си признавам, че тогава направих неща, които сега и не бих ги направил. Вие си спомняте каква беше ситуацията тогава България беше далеко от прага на ЕС. БСП беше против НАТО. Икономиката беше съсипана. Нямаше никакъв диалог между партията, ръководството и депутатите и обществото и нямаше никакъв вътрешен диалог. По времето на Георги Първанов се промениха всички тези неща”, посочи Калфин. Той заяви, че е искал да сложи пред обществото важните въпроси, които много време са се опитвали да накарат социалистите да ги сложат пред обществото. "Ние отново влизаме в избори и отново започват лични нападки, лични компромати", добави той.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх