Quantcast

Калфин: Махнахме се от БСП, защото се разминаваме в политиките

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2014 в 22:36 2557 4

Разбирам емоциите на някои хора и лицемерието на други, които употребяват думата „предател”. Това каза евродепутатът Ивайло Калфин, който е и един от лидерите на движение АБВ, в предаването по БНТ „Панорама”.

„Махнахме се от БСП, защото ние имаме различни разбирания с БСП. За нас въпросът е принципен. Става въпрос за политики. Днес изложихме пет основни приоритета, поканихме и БСП и всеки един, който иска да участва в управлението на държавата и публично да разговаряме по тези въпроси. От 2005 година на практика работя за БСП и сега продължавам да работя за много хора, които са ме подържали и които за гласували през това време. Човек трябва да бъде съпричастен към избирателите си. Става въпрос за принципни неща. Аз се чувствам длъжен като човек, който се занимава с политика да постави така въпросите, че те да бъдат чути”, каза Калфин.

"Аз си спомням 1997 година и си признавам, че тогава направих неща, които сега и не бих ги направил. Вие си спомняте каква беше ситуацията тогава България беше далеко от прага на ЕС. БСП беше против НАТО. Икономиката беше съсипана. Нямаше никакъв диалог между партията, ръководството и депутатите и обществото и нямаше никакъв вътрешен диалог. По времето на Георги Първанов се промениха всички тези неща”, посочи Калфин. Той заяви, че е искал да сложи пред обществото важните въпроси, които много време са се опитвали да накарат социалистите да ги сложат пред обществото. "Ние отново влизаме в избори и отново започват лични нападки, лични компромати", добави той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2014 в 18:46

... Чирашки, имам едни 5 минути време... можеш със "сложни" думи да ми се обясниш, колко много съм длъжен да те зауважавам...ма - на мига... ХАХАХА... аре, действай, кво чакаш... по СТОлеВницата - на къси редове - огън!

01.02 2014 в 08:10

Незнам какво се е променило но, доколкото си спомням именно Гоце беше на амбразурата. Точно той се обясняваше как ако може, лично ще отиде да се бори срещу НАТО.

01.02 2014 в 00:19

Платената подлога на мекеретата АтаПа пикае газ, че господарите им социалисти толкова много се компрометираха, че чак се стигна до разцепление при тях. Запали сега една цигара за успокоение. И дано газта се запали, че да изгориш. Защото долен боклук като теб да лежи в гроб не заслужава. И урна не заслужава. Пепелта на такива като теб трябва да бъде разпръсквана на бунището. След това върху нея полагани ядрени отпадъци и накрая всичко това запечетано като гръмналия реактор на Чернобил.
И всичко това - на някой спътник на Юпитер.

България е единствената държава, в която мимикриращата като националистическа партия се продаде на петвековния си поробител и компрометира патриотичната идея така, както всички предатели през Турско, взети заедно, не са я компрометирали.

31.01 2014 в 23:26

Еми прав ви път, няма да липсвате на никой. То така никой и не разбра, какво различно предлагате, освен "Стани ти да седна аз".

Поредните отцепници, които до няколко месеца ще потънат в политическото небитие, както всички подобни преди тях. Реално наливат вода в мелницата на ГЕРБ. Никой не обича предателите.

Неелектабилен.