Как ще гласувате на референдума на Плевнелиев?

OFFNews Последна промяна на 03 юни 2015 в 18:22 3428 15

Как ще гласувате на националния референдум по изборни въпроси, който президентът Росен Плевнелиев предложи да се проведе заедно с местните избори на 25 октомври? Това е въпросът в новата ни анкета.

Публикуваме три отделни анкети за всеки един от въпросите, които предлага Плевнелиев, които са:

1. Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?

3. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

Можете да намерите анкетите в дясната част на сайта, като различните въпроси се показват на случаен принцип и може да се наложи да презаредите страницата няколко пъти, за да отговорите и на трите въпроса.

Днес държавният глава официално внесе в парламента предложението за провеждането на избори 2 в 1. Според него въпросите, които бяха поставени от него преди повече от година пред предишното Народно събрание, продължават да са актуални и днес и именно това е паричната да предложи референдума.

Въпреки активната и широка подкрепа на гражданското общество, изразена чрез събирането на над 500 хиляди подписа, предходният парламент отхвърли искането на гражданите и предложението на президента за провеждане на национален референдум по поставените въпроси.

За да видите резултати от стари анкети на OFFNews можете да натиснете надписа "Анкета" над зададените въпроси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.06 2015 в 00:17

Тази пиеска със задължителното гласуване вече сме я играли при неспиращи автошизофренични аплодисменти! Вероятно това е и една от причините днес да бъдем толкова "сплотено" и "толерантно" общество!
"This summer's gonna hurt like a motherf+++++" Maroon 5 - поздрав за всички на които им се налага да разчитат подобни безумия като "3. ДА, защото ще позволи повече хора да упражнят правото си на глас."

05.06 2015 в 15:32

1. ДА, защото сегашната избирателна система очевидно не работи и е заклила на едно място.
2. ДА, защото това ще е краят на купените и контролираните гласове. Освен това всички граждани ще поделят отговорността за изборния резултат и няма да има "ами вие ги избрахте тия."
3. ДА, защото ще позволи повече хора да упражнят правото си на глас.

Три пъти ДА за свободна и силна България :)

05.06 2015 в 02:31

Чудя се защо някои се опитват да опорочат инициативата на Президента? Аз ще гласувам с ДА и за трите въпроса!!!! И подкрепям г-н Плевнелиев напълно! Едва нещо може да се направи по въпроса, защото до сега колко хора опитваха и нищо не можеше да се направи! Нали това се говори сред народа? Че въпреки протестите, политиците не променят нищо, че само промяна в Конституция и избирателен закон, ще доведат до промени, но политиците никога не биха инициирали това сами? Нали все това се говори!!! Аз си мисля, че всички, които са против този референдум, са от групата на ония богати-власте-имащи българи, които имат полза и печалба в днешната окаяна България! Българи, президентът се опитва да прокара нещо ново, да направи нещо различно, да ни даде думата, правото да имаме думата! Не позволявайте да ви измамят!!! Как може да е лошо правото да си кажем мнението и правото да гласуваме за най-важните въпроси, които се обсъждат в РБ от години?!?!? Глас народен - глас Божии!!!

04.06 2015 в 13:04


Ще гласувам задължително ако се премахнат субсидиите за глава на гласоподавател и се намалят депутатите на 120.

04.06 2015 в 03:00

Няма да гласувам за никой. Всеки глас е пари в касичката на тези маскари, няма да им пълня гушите. Пък нека да видим, кой и как ще ме задължи да гласувам? :)

Който и да е на власт, те си пълнят гушите и банковите сметки, пък вие се псувайте и карайте тука...будали:))))))

03.06 2015 в 23:29

1. Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?

-Каква част? 20%, 30%, 40%... 60%, 80%? КОЙ, КАК И КОГА ЩЕ РЕШИ?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?

-НЕ! Но и тук, за кои избори се отнася? Ами ако не въведат електронно гласуване трябва ли да се въздържаме от задгранични ангажименти и пътувания по време на изборите? А какво правим с извънредните избори? И това ли няма да пътуваме никъде само защото ще има избори?

3. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

-В коментар №1 е казано съвсем точно: "Но електронно гласуване у нас ще разшири много възможностите за лесно фалшифициране." Мойте 50 стотинки са в откритата вече топла вода - ЛК с чип. Колко ще струва и кой ще ги плати? Все пак не сме Естония.


Накратко плевню офшорлийски действително изпълнява поръчки! Пълен ташак е "мнозинството" да иска отново мажоритарен вот, след като вече веднъж официално, на два пъти!, просто каза на привържениците си: "Вие сте избрали 9/9, деветия от листата ни, НО ВИЕ СТЕ СЕ ОБЪРКАЛИ, и ния съвсем демократично сега ще го натиснеч той сам да се откаже от избора ви!"
плевньо, долен мръсен джумук си! С кеф бих ти разбил мутрата.

03.06 2015 в 22:51

1. Не. Ние на партиите не можем да търсим отговорност за обещанията и действията, а камо ли на купища рандъм индивиди които са всеки за себе си.

2. Не. Правата не трябва да са задължения, но истинската причина е, че тайно се надявам един ден избирателната активност да падне до 10% примерно и властта да няма съвсем никаква легитимност. А и в момента буквално няма за кого да гласувам, няма по-малко по-голямо зло - искам поне да мога да не гласувам и да не се занимавам с упражнения по безсмислие.

3. Да, подкрепям разбира се. Но при много ясна и прозрачна методология, всичкия софтуер който се ползва да е с отворен код, да се проверява че е компилиран от съответния код с детерминистични билдове и т.н., да се консултират с ИТ обществото и по-специално хора във FOSS и криптография/мрежова и системна сигурност, за да няма и капчица съмнение че няма фалшификации.
...което като се замисля надали ще стане, няма как българи да не свършат българска работа, тъй че май и на тоя въпрос по-скоро не.

03.06 2015 в 22:07

Da podkrepiam

03.06 2015 в 20:01

И аз ще гласувам ДА и по трите въпроса.
1. Трябва да се гласува и за мажоритарни представители. Партиите с интелигентни избиратели преподредиха листите си, това е повече от ясно. Партии, като ГЕРБ и ДПС с не особено интелигентни избиратели, но с дисциплина не ги бърка, защото дори 8/8; 15/15 и прочее недоразумения си подадоха веднага отвод и пак си става каквото шефа каже. А партиите на галфоните без дисциплина - се сдухват най-много, щото хем са галфони, хем още по-големи галфони заемат местата и не остава място за утвърдените галфони, а се случват и щастливи случайности и затова квичат най-много
2. Подкрепям твърде силно задължителното гласуване, но само ако се създадат условия за електронно гласуване. Иначе е неизпълнимо. Иначе - да, много ама много силно го подкрепям, защото не-гласуващите със сигурност няма да гласуват за ДПС, много малко вероятно е да гласуват за БСП, също. И двете партии са на ръба на възможностите си и особено първите - ще изгубят най-много. Втората причина, поради която съм твърдо ЗА е, че ще изгубят интерес към кебапчетата и най-накрая може би ще излезе тоя заспал народ да си каже думата. Всички ги е страх, в интерес на истината от това.
3. Задължително условие за всички в чужбина. Иначе - къде има секции, къде няма, къде трябва да биеш 1000 километра път.... И да не ми реват, че нямат право на глас - имат, като най-голям вносител на пари в България - трябва да имат възможност да гласуват.
Това е, другото са комунистическо-депесарско-атакистки брътвежи!

03.06 2015 в 19:55

Излиза само първият въпрос.