Как се източва банка: Версията на Татяна Дончева и Румен Петков

OFFNews 11 юли 2014 в 19:49 15108 9

Откъде се появява грабежът на КТБ? Първо, имате един голям получател на кредити, който с тези кредити е придобил сериозни активи и който не иска да си плати. Второ, той иска да прибере част от фирмите, които така или иначе старото ръководство на КТБ управлява, има дялово участие и така нататък. Трето, този, който не иска да си плати онова, което дължи, има всичкия интерес да събори банката, защото с банката в несъстоятелност, със затворената банка, тези пари, които има да връща, ще ги редуцира поне десет пъти.

Това заяви пред bTV бившият депутат от БСП Татяна Дончева. 

Според нея става дума за "фирми, които са формално извън банката, но които ще трябва да бъдат прехвърлени на други собственици. Защото в момента върви и този процес, пак дирижиран от същите лица."

Викат ги управителите в следствието и се прехвърля фирмата на други лица от мениджърите, обясни Дончева.

Добре е да се проследи съдбата на ключовите фирми и ако се окаже съвсем условно, че на една фирма от 100 млн. кредитът се сваля на 20 млн., много е интересно в чии ръце отиват, уточни и бившият вътрешен министър Румен Петков.

И още един въпрос, който си мисля, че трябва да бъде зададен от българското общество: Каква ще бъде съдбата на г-н Искров в краткосрочен период от време. Дали ще се ориентира към политиката? Ако се ориентира към политиката, коя ще е политическата сила, която ще му сложи крила? Повтарям още един въпрос, който зададох преди една година: защо с такава завидна лекота гуверньорът и тогавашният министър на финансите в служебното правителство съдействаха на един гараж да купи, да не кажа открадне, печатницата на БНБ. Този въпрос беше поставен от мен неколкократно, след това го поставиха някои народни представители, които впоследствие си млъкнаха и печатницата си замина в гаража. Тоест имаме серия от действия на този гуверньор, които меко казано са морално укорими. Аз се надявам, че при един главен прокурор те ще имат и друго развитие, каза още Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!