Quantcast

Първи арести за КТБ - на шефа на Управителния съвет и главния касиер

ОFFNews Последна промяна на 11 юли 2014 в 14:15 32467 16

Прокуратурата е задържала двама ръководни кадри на КТБ във връзка с изнесените по-рано днес от БНБ данни за източване на банката.

Арестувани са председателят на Управителния съвет и изпълнителен директор на трезора Орлин Русев, както и главният касиер Маргарита Петрова.

Подготвят се документи за призоваване по реда на международната правна помощ на бившия вече шеф на Надзорния съвет на КТБ Цветан Радоев Василев.

Прокуратурата е била сезирана от БНБ за неправомерно теглене от трезора на Корпоративна търговска банка на необичайно големи суми: 93 139 500 евро, 23 657 575 лева и 45 000 щатски долара. Те са изтеглени в един ден - 19 юни. Както стана ясно по-рано днес, общата стойност се равнява на 205 887 223 лева.

Във връзка с разследването днес, 11 юли, в Созопол е задържан Орлин Русев, за когото са налице доказателства, че лично е разпоредил горепосочените суми да бъдат изнесени от трезора на банката и предоставени на трети лица, съобщават от прокуратурата. 

Вчера като обвиняемо лице за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, е привлечена Маргарита Петрова. Тя е извадила горепосочените суми от трезора в чували и ги е предала на трети лица. Спрямо Петрова е постановено задържане до 72 часа и в този срок ще се изготви искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От прокуратурата съобщават още, че са разпитали изключително голям брой свидетели. Иззели са записи от охранителните камери и документи. Провежда се и оглед в трезора на КТБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.07 2014 в 11:34

Нещастни чиновници - най-обикновенни перачи на пешкири а баш майсторете, че си развеват байраците по свето с неколко милиардчета у джобчетата за семки и бонбонки а големио тъпунгер, наречен бг народ,че плаща до 9-то колено, вместо да се збере и со колове и тояги да им пръсни гнусните манерки на све що е политици, министри, дупетати, партиини лидери и башибузуци!!!

12.07 2014 в 08:27

ВСИЧКАТА КРАДЛИВА ЧЕРВЕНА ИЗМЕТ В ЗАТВОРА. В ЗАТВОРА ХОХЕГЕРА С ХОХЕГЕРИЦАТА, КРАДЛИВАТА КУРНЕЛКА В ЗАТВОРА, КИРЕТО ТРАФИКАНТИНА В ЗАТВОРА, ДЪЛГИЯ ИНКАСАТОР В ЗАТВОРА, КОРУМБАШ ТАРИКАТКОВ В ЗАТВОРА, МАСЛАРКАТА В ЗАТВОРА, БАТКО-БРАТКО В ЗАТВОРА, ДА БЪДЕ РАЗКАТАНА ВСИЧКАТА ЧЕРВЕНА КРАДЛИВА СГАН. УМИРАЙТЕ КРАДЛИВИ ЧЕРВЕНИ СВИНИ

11.07 2014 в 21:45

то е от ясно по- ясно. мама работи в ТОТО- то и учи чедото си; кради мама, че да не работиш.чедото и крало,крало и се уяло,купило си прокурори. мама пък му подарила вестничета с шарени картинки, да забавлява себе си и тълпата. разбира се те не били негови а на някакъв ирландец ли, исландец ли ,дето хабер си няма.само че те не искат да знаят ,че този номер вече го знаем.прилагаха го и по времето на бай Тошо с негово и без негово знание.

11.07 2014 в 21:00

зА Атанас Василев . ЛЮБОПИТНО, И МНОГО ПОДОЗРИТЕЛНО!
Въобще появата на МВР Пикчърс с ДАНС и жандармерия, по нареждане на Главна прокуратура е мНООООГО ПОДОЗРИТЕЛНО, И ТО 3 ДНИ СЛЕД КАТО КЗК ДАВА СЪГЛАСИЕ НА КТБ дза придобие КредиАгриколБГ ....
На 30 април 14 БНБ разрешава на КТБ да придобие 100% от „Креди Агрикол Бг”. На 10 април 2014 г. КЗК разрешава КТБ да придобие едноличен контрол в/у „Креди Агрикол Бг”. На 13юни14 офиси на КТБ са атакувани от екипи на полицията и прокуратурата

11.07 2014 в 19:30

Искам да се провери дали управляваното от мен дружество "НИКМАР"ЕООД июа кредит ? Бях изпълнител на строителен обект финансиран от КТБ. При поискване на аванс, ми бе отпуснат такъв, но оформен като кредит!!! Елка Стойкова, дясна ръка на Василев ми каза: "оригиналните договори остават при нас, когато преспаднем авансите от актовете, ще ти скъсаме договора. Ако не свършиш работата, ще активизираме договора и ще си търсим парите като банков кредит."
Горепосоченото от мен мога да го декларирам.
Неразплатените суми на КТБ към мен, възлизат на над 1 мил.лв.

11.07 2014 в 17:48

Тези дни беше разгласено, че беден и гладен мъж за 11 кебапчета и някои други дреболии общо за 15-16 лв. е бил осъден. Потвърждава се максимата за бедния и богатия, за простосмъртния и богопомазания.

Пак преди дни се развихри психоза, изкуствено създавана от определени лица, която започна, ако сте забелязали след завръщането на Б. Борисов от САЩ. Тогава още, прясно надъхан, той започна да ръси най-различни заплахи, но една от тях има опашка и тя се казва финансова психоза за фалиране на банки и на цялата финансова система. По смисъл ще спомена неговите приказки: "Това са едни арогантни,едни безотговорни лица, които правят всичко за разпад на държавата. Държавата е в катастрофа. Държавата не подлежи на поправяне. Да се махат, защото държавата е фалирала и много години няма да се оправи. Да викаме МВФ. Да се махат, защото ще фалират още някои други банки. Държавата е пред фалит".

Въпреки мнанието на изтъкнати български финансисти и данните от международните финансови организации за доброто състояние на българските финансии, той продължаваше да предрича финансов фалит на страната. МВР откри, че има платени хора, които се редят по опашки пред банките, за да създават паника. Че се изпращат есемеси на граждани да си теглят парите. Тези действия бяха определи като криминален заговор.

Според мен, това е политически заговор, началото на който постави Б. Борисов след завръщането си от САЩ. Това е заговор с наказателна цел срещу българския народ, който поддържа действията на Русия и "нахално", въпреки забраната, иска да строи "Южен поток".

Толкова ли са непроницателни МВР и прокуратурата, че не могат да навържат фактите от последните дни и да направят анализ - кой какво е говорил и кой иска дестабилизация на финансовата система. Предателствата на Б. Борисов и башибозука около него продължават с години, но нямаме прокуратура, която да се заинтересува. Той и Цветанов нанесоха непоправими щети на България, но богопомазаните законът не ги лови. Така ще стане и с финансовата психоза. Виновни не се намериха.

Главният прокурор от време на време казва някоя и друга лакардийка и в това се заключава неговата дейност. Той е човекът, който трябва да защитава държавата. Да излезе и да каже за чадърите над определени лица. Кой му нарежда? Да каже, а ние ще го защитим, ако са го заплашили. Иначе излиза, че нямаме държава и сме колония на друга, която отрито вече се разпорежда с нас.

11.07 2014 в 17:36

А Бойко Методиев Борисов кога?

11.07 2014 в 16:58

Стига истерия бе хора ... еми изпратили са малко парички на братя Галеви че са им свършили :D

11.07 2014 в 16:54

Аз отдавна пиша "държава" с малка буква. Няма такава, тук всичко се движи от частни интереси. И партиите са частни: на Доган, на Бойко, на Станишев, на Волен...
В КТБ каквото е ставало - до изнасянето на парите, е било по схемата "двама-трима частници обслужват и са обслужвани от 20-тина частници". Сетне най-главният частник си взе парите и скоро даже кандидатства в чужбина за купуване на банка там.
А БНБ (дали пък не бъркам, че това не е "държавната банка", може би и тя отдавна е частна банка, почти сигурен съм)не просто проспа случващото се, така й беше наредено от няколко други частници, извън КТБ - търсете ги в Парламента, край барбекюто и не на последно място в кръжока на крупните озъбени работодатели.
Ееех,народе, стадо остригано, продължавай да изнасилваш бабички, да крадеш дядовите пенсии, да се биеш с комшията на паркинга, да псуваш продавачката в супера...

11.07 2014 в 16:33

Много готина схема!
КТБ финансира мама Праска и малкото прасенце докъто са гъсти с мустака.
После развалят калимерата и почват едни странни работи...
БНБ и правителство говорят, че всичко е ОК, после в офисите влизат едни хора, документите за раздаването на парите ги няма, после и парите ги няма. Отнесли милионите само срещу разписка?!
Мустака го няма, казват, че отнесъл парите.
Много готина схема!
Парите ги няма, кредитите заличени, виновникът е ясен!

Седем милиона мишлета......
Да еба и демокрацията!
Кога ще има смъртно наказание за тези?