Quantcast

Радан Кънев: ЕБЦ и прокурори от Европа да следят ликвидацията на КТБ

ОFFNews Последна промяна на 11 юли 2014 в 15:25 10552 8

Радан Кънев
Радан Кънев

Решението за закриване на КТБ дава шанс у нас най-накрая да се проведе операция "Чисти ръце", коментира лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев.

Според него обаче това може да стане факт само ако провеждането на операцията по ликвидация на банката стане под пряк конттрол от Европа. Затова Кънев настоява българия да поиска ликвидатори от Европейската централна банка и европейски наблюдаващи прокурори.

Цялата позиция на десния лидер:

"Взетото решение, освен че гарантира вложителите, позволява държавата да проведе пълно разследване на ‪#‎КТБ‬, както и да събере обратно всяка стотинка от тези 3.5 милиарда.

Поставянето на целия архив и "лош" кредитен портфейл на банката на мафията в ръцете на държавната власт е предпоставка за операция "Чисти ръце" на най-високи нива и за безпощадно изземване на парите на мафията до пълно финансово ликвидиране на клоновете и.

НО, и това е много голямо НО: Задължителна предпоставка е Доган, Пеевски и всички други лица с досег до КТБ и свързаните фирми да нямат участие в процеса на на разследване и събиране на дълговете. Това означава - независим от тях ликвидатор, промени в БНБ, пълна изолация от изпълнителната власт и ДАНС, хирургическа селекция на разследващите прокурори.

Единствената гаранция - провеждане на операцията под пряк контрол на Европа. Да се поискат ликвидатори от ЕЦБ и наблюдаващи прокурори от Европа.

Процесът трябва да започне от първия ден на работа на служебния кабинет. България е изправена пред исторически шанс да се разправи с мафията."

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.07 2014 в 19:03

Професор Балаканско-евразийски е майстор в отстрела на архари. Има ловен билет за Сибир и за гостуване на родата си - чукчите.

11.07 2014 в 18:59

Както винаги безпощадно точчниа Радан Кънев пак шамаросва мафята,а дребните й лайкучки(помияри) джавкат ли джавкат.

11.07 2014 в 17:52

Не бе, направо да ни назначат от еврогейско-педероатлантическия съюз истинска колониална администрация, че сега тея западняшки посранници изпълняват и тая роля.

11.07 2014 в 16:54

Оправете си заглавието - ЕЦБ не ЕБЦ !

11.07 2014 в 15:55

Не че искам да давам акъл на репортер, коментиращ политически и икономически въпрос в България, но България...

11.07 2014 в 15:50

да ама не....те парите са изпити вече. Сега да вземем ли парите от кръчмаря деот им е продавал пиене? Да вземем ли парите от строителя дето им е дигал палатите? Да вземем ли парите от журналистите дето са ги възхвалявали? Да взмеме ли парите от шефа на телевизията им? Да взмем ли парите от тютюно производителите чиято стока е била ползвана за параван?

Ми не нищо няма да вземем. Ще си плащаме като попове 3.5 милиарда. Цацаров много кратно доказа, че е верен слуга на олигархията.

Гарван гарвано око не вади...а за 3.5 милиарда би извадил други 8 милиона очи ако трябва....

Oт къде ще намерим дори 2-ма разследващи дето не са покварени

11.07 2014 в 15:36

България се пише с главна буква, офф- овци!

11.07 2014 в 15:35

Безпощадно вярна констатация! Изискването на Кънев и респективно на РБ, за пряк контрол на ликвидатори и разследващи прокурори от ЕЦБ и европейските структури е възможно най-правилната постъпка, която може да гарантира хората и страната, като цяло, тъй като от активите и пасивите на тази банка, са зависими не само обикновените й вложители, а сума ти фирми, фондации, строителни обекти, сдружения с неформална цел и т.н. и т.н.!