Quantcast

Йордан Цонев, ДПС: Щом Германия се пази от електронно гласуване, няма нужда България да си прави експерименти

OFFNews Последна промяна на 20 ноември 2018 в 11:07 3701 2

Йордан Цонев

Движението за права и свободи е категорично против електронното гласуване и отпадането на номера пред политическите партии в бюлетините. Ще подкрепи обаче машинното гласуване.

Това коментира зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в интервю за БНР. Повод за думите му са предложения за промени в Изборния кодекс, които биха отложили за неопределено време въвеждането на електронното гласуване.

Всеки опит да се усложни изборното законодателство в последните три години довежда до повече
невалидни бюлетини, с което се накърнява легитимността на изборния процес, заяви Цонев.

Депутатът посочи, че "щом Германия не е намерила начин да опази системата си и категорично е забранила електронното гласуване, няма нужда България да си прави експерименти“.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС заяви още, че между ГЕРБ и ДПС не е имало никакъв разговор относно оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

„Ние не сме във фаза диалог с ГЕРБ относно състава на правителство, относно изпълнителна власт, относно никаква власт. Напротив, от известно време ние дори не се държим конструктивно, защото не приемаме начина, по който се държи изпълнителната власт по отношение на исканията на протестиращи, по отношение на модела на управление", добави той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

2

Hissarion

20.11 2018 в 13:38

Проблемът е, че при електронно гласуване ще имате думата не само литератите къде гледате бигбрадър във вибокса, ами и хора, които знаят къде са уязвимостите на защитата на държавната администрация и как да ги пробият.

11009

1

случайно прочетох

20.11 2018 в 12:25

Ако отпадне номерът на политическите партии, как ще гласуват илитератите? :–)))
И Цонев какво се е огледал в германците?
Там се напълни с тарамбуки!