Йордан Цонев: Догодина ще има три вида избори

ДПС е против да се замразяват заплатите на депутатите и да се намаляват парите за партиите

OFFNews 28 ноември 2018 в 09:04 4394 0

Снимка бТВ

Догодина ще има три вида избори, предсрочният парламентарен вот е неизбежен.

Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев по бТВ. По думите му оставката на Валери Симеонов като вицепремиер е победа на гражданското общество, но тя не решава проблема на управлението. Правителството генерира само нестабилност и трябва да си ходи, категоричен бе Цонев. 

От ДПС са против депутатските заплати да бъдат замразени, както предлага БСП.  Движението не е съгласно и партийната субсидия да се намали за лев на глас. „Ние смятаме, че работим, избирателите също могат да кажат, че събота и неделя нашите депутати не почиват, правят срещи, обикалят районите”, подчерта народният представител от ДПС. 

Според него най-големият недостатък на бюджета е, че не е ориентиран към икономическия цикъл. Многото разходи в тези неформирани системи не са насочени към реформи, а към неефективни плащания, смята той.

По повод бюджета за здраве за догодина Цонев посочи, че всяка година се дават все повече пари в здравеопазването и всяка година пациентите и лекарите са все по-недоволни. По думите му бюджетът за здравеопазване за 20 години е нараснал 8 пъти, а според него 80 пъти е нараснало недоволството от системата на здравеопазването. Реформата спря през 2000 г. и оттогава нищо не се пипа. Нереформираността на системата предполага, че като изливаш повече пари, увеличаваш дефектите, а не ефектите, каза още Йордан Цонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови