Изпълнителната комисия на ГЕРБ заседава. Габриел е ''усмихната''

Ружа Райчева 27 май 2023 в 12:15 5752 3

Мария Габриел в парламента

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Мария Габриел в парламента

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава днес следобед заради разпространения от депутата отцепник Радостин Василев запис на национален съвет на "Продължаваме промяната" на 21 май. 

"Следобед ще ме чуете. На мен ми е много важно в Изпълнителната комисия да знаят моето мнение и моето виждане и това смятам да направя днес", заяви кандидатът за ротационен премиер в правителството на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ Мария Габриел пред журналисти по време на отбелязването на Деня на Африка в София, предаде БНР.

Чуйте пълния запис от събранието на ПП, разпространен от Радостин Василев

Габриел отказа да коментира записа, в който се споменава и нейното име. "Винаги съм усмихната и не бива да се бъркат емоциите с твърдостта, принципността, прозрачността и принципите, които се спазват отначало докрай", отговори Габриел на въпрос дали е ядосана.

По-рано днес председателят на парламента Росен Желязков каза, че разказът на Кирил Петков пред колегите си от ПП как Мария Габриел се разплакала, като разбрала, че няма да е премиер, е неприятен и че Петков е поставил жените в ретроградна роля в политиката. 

Желязков: Мария не е от момичетата, които плачат. Петков показа жената като нещо ретроградно в политиката

Той каза, че според него е удачно Мария Габриел да е тази, която да получи втория мандат от президента Румен Радев, а не Николай Денков от ПП.

Държавността се руши по безпрецедентен начин, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова, която също присъстваше на отбелязването на Деня на Африка в София.

"Какво означава да обсъждаш по този безпардонен начин президентската институция. Жалко е, една седмица живяхме с този труден политически компромис за ротационно правителство. Оказа се, че това е само фасадата, зад която са се скрили истинските намерения", каза Илияна Йотова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2020

3

donyo

27.05 2023 в 12:57

ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха, тия записи са след това. Ако наистина искат да има Правителство, тия записи нищо няма да променят.

5784

2

Бабатунде

27.05 2023 в 12:36

Жалко, че народа го мързи да чуе 4:30 часа запис и да види, че ПП-ДБ са най-доброто за България ... Прост народ, слаба държава ... :))

11300

1

yoghurt

27.05 2023 в 12:26

Славитрифоновщината пак победи.