Желязков: Мария не е от момичетата, които плачат. Петков показа жената като нещо ретроградно в политиката

Той предложи Мария Габриел да получи втория мандат от Румен Радев

OFFNews 27 май 2023 в 09:03 5275 5

Росен Желязков

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Росен Желязков

Неприятен е този разказ, че Мария се била разплакала. Който познава Мария трябва да знае, че тя не е от момичетата, които плачат, заяви пред bTV председателят на Народното събрание Росен Желязков. 

Вчера депутатът отцепник Радостин Василев разпространи запис на национален съвет на "Продължаваме промяната" (ПП) на 21 май, в който се чува как Кирил Петков казва, че Мария Габриел се била разплакала, когато ѝ казали, че няма да бъде премиер. 

"Този разказ има белезите на разказ, който показва жената в политиката като нещо много ретроградно. Видите ли, тя няма нерви и ги изпуска в един момент. Мария ще заяви какво е нейното виждане по тази тема. Ние, като участници в този разговор знаем, че това не е така", коментира Росен Желязков днес. 

Чуйте пълния запис от събранието на ПП, разпространен от Радостин Василев

Председателят на парламента подчерта, че ГЕРБ не са водили консултации с евроатлантическите си партньори по отношение на проектокабинета "Денков-Габриел".

"Ако имаше някаква тема за страх, имунитет и политическо поведение, повярвайте ми вчера гласуването по НПК щяха да бъдат различни - ГЕРБ може би нямаше да са в залата или нещо друго", каза Росен Желязков. 

Той подчерта, че извънредното пленарно заседание във вторник, на което ще бъдат изслушани шефовете на службите, се очаква да се чуят становища и отношения по случая, доколкото това може да се направи на открито пленарно заседание. Изслушването е по искане на "Възраждане", уточни предсесдателят на НС. 

Желязков каза още, че сегашната позциия на Габриел е като на човек, на когото са счупили доверието:

"Това може да бъде възстановено, ако от ПП ясно и категорично казват, че именно Мария ще получи проучвателния мандат. Но това го казва от свое име."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

27.05 2023 в 10:49

Дали Габриел е плакала си е нейна работа. Според мен има защо, понеже дойде с нейния оптимизъм с "трите А". По скоро даже заради обвързността си с мутренската част от ГЕРБ, за което може и да не си е давала сметка, преди сблъсъка с Гешев. Желязков защо не защити "жената като политик", каквото и да значи това, когато Борисов нарече Караянчева ПКП. "Не е МОМИЧЕ, което плаче." Това е по-сексистко и обидно за Габриел.

22547

1

dolivo

27.05 2023 в 09:15

ами ако наистина е плакала??? ко прайм

удобните записчета вместо да преслушвате за 400ни път, си свършете работа

явно всеки политик или си защитава гъза за преизбиране, или гледа да грабне дивиденти от ситуацията паднала в скута им... или предизвикана

а топките да свършите непопулярната работа къде са????